Anca Ţurcaşiu va prezenta Festivalul Mamaia alături de Aurelian Temişan. Ce melodii a cântat artista pe scena festivalului în anii '80

Festivalul Național Mamaia, care a lansat unele dintre cele mai îndrăgite nume ale muzicii ușoare românești, revine anul acesta în Piațeta Perla, în formula de concurs de creație și interpretare.

Concursul se va desfășura în două etape, cea de muzică ușoară, între 23 și 25 august și cea de muzică și dans popular, între 28 și 30 august.

 Anul acesta, spectacolele vor fi prezentate de Anca Țurcașiu și Aurelian Temișan, la rândul lor foști concurenți la „Festivalul Național De Muzică Ușoară de la Mamaia”. Cei doi, vor conferi atmosferei de nostalgie, un aer modern, plin de speranță pentru noile generații de artiști, care vor participa.

Anca Ţurcaşiu a debutat în muzică la Festivalul "Trofeul Tinereţii" de la Amara, în 1986, când a câştigat premiul I. În acelaşi an, ea a participat la Festivalul de la Mamaia, unde a cântat melodiile "Baladă pentru dragostea mea" de Laurenţiu Profeta şi "Anotimp fermecat" de Dan Dimitriu şi unde a primit o menţiune.

Un an mai târziu, în 1987, Anca Ţurcaşiu a primit, tot la Festivalul de la Mamaia, Premiul Teatrului "Fantasio" pentru interpretarea pieselor "Visez o primăvară" de Jolt Kerestely şi "Cere-mi luna de pe cer" de Ion Cristinoiu.


În 1988, a lansat pe scena aceluiaşi festival melodia "O simplă întâmplare" de Romeo Vanica.


Pentru Anca Ţurcaşiu au urmat colaborări cu mulţi compozitori talentaţi, care i-au încredinţat creaţiile lor: Marcel Dragomir, Marius Ţeicu, Jolt Kerestely, Mihai Constantinescu, Ionel Tudor, Ovidiu Komornyik, Ducu Bertzi, Gheorghe Gheorghiu, Igor Mişcoi.

Alături de muzică, Anca mai are o altă mare pasiune: teatrul, ea având numeroase apariţii în scenete şi musicaluri de televiziune şi în spectacolele de revistă ale Teatrului "Constantin Tănase".

Bilete aici: https://www.centruljeanconstantin.ro/