Top şlagăre lansate de-a lungul timpului la Festivalu Mamaia. În 2024, festivalul revine în formula de concurs de creație și interpretare

Festivalul legendar de la Mamaia se întoarce, după ediția jubiliară "Mamaia 60 de ani" de anul trecut.

Şi, după 12 ani de pauză, Festivalul Național Mamaia, care a lansat unele dintre cele mai îndrăgite nume ale muzicii ușoare românești, revine anul acesta în Piațeta Perla, în formula de concurs de creație și interpretare.

Prima ediție a Festivalului național de muzică ușoară Mamaia a avut loc în anul 1963, între 25 și 29 august. În 2023, după 11 ani de absență și la fix 60 de ani de la debut, Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia a revenit cu o ediție aniversară.

Anul acesta, concursul se va desfășura în două etape, cea de muzică ușoară, între 23 și 25 august și cea de muzică și dans popular, între 28 și 30 august.

Până îi vom asculta şi aplauda pe tinerii înscrişi la ediţia de anul acesta şi ne vom bucura să îi vedem pe scenă pe unii dintre cei mai apreciaţi artişti români, reascultăm câteva dintre șlagărele lansate la Festivalul Mamaia, de-a lungul timpului.

Printre acestea se numără “Un albastru infinit (Angela Similea), „Strada Speranței” (Corina Chiriac), „Copacul” (Aurelian Andreescu), „Magistrala Albastră” (Dan Spătaru și Mirabela Dauer), „Nu m-am gândit” (Dan Spătaru), „Prieten drag” (Pompilia Stoian).