Human is the New Normal, ediția 2 cu Dr. David Nutt, expert în cercetarea creierului, și Dr. Susanna Søberg, specialistă în terapii inovatoare

Societatea Omului Sănătos anunță a doua ediție a conferinței Human is the New Normal (HINN), care va aduce la București doi experți internaționali în sănătatea mintală.

Evenimentul, care va avea loc pe 12 octombrie la Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă, îi are invitați pe profesorul englez David Nutt, unul dintre liderii mondiali în cercetarea creierului, și pe cercetătoarea daneză Dr. Susanna Søberg, specializată în terapia prin expunere la frig. O explorare curajoasă a inovației în domeniul sănătății mintale, HINN 2024 va aborda teme precum tratarea dependențele, explorarea psihedelicelor în tratamentul bolilor mintale sau beneficiile expunerii la frig. La eveniment sunt așteptați 400 de profesioniști din domeniul medical și wellbeing, dar și oameni interesați de un stil de viață sănătos, în contextul societății contemporane. Biletele au fost pus în vânzare online - https://hinn.ro/ Prof.

Dr. David Nutt este unul dintre liderii mondiali în cercetarea creierului. Profesor de neuropsihofarmacologie la Imperial College London, este cercetător șef al companiei de biotehnologie Awaknlifesciences, președinte fondator al organizației DrugScience UK și fost președinte al European Brain Council. Nutt este autorul a peste 1000 de lucrări de cercetare științifică și a 35 de cărți dedicate publicului larg, printre care bestsellerurile: „Drink?: The New Science of Alcohol and Your Health” și „Psychedelics: The Revolutionary Drugs That Could Change Your Life – a Guide from the Expert”. În „Drink?”, Nutt explorează relația complexă dintre alcool și sănătate. O carte plină de înțelepciune, apreciată de lumea științifică, cât și de publicul larg, oferă o analiză cuprinzătoare și bazată pe dovezi a impactului alcoolului asupra corpului și minții, bazându-se pe cercetări științifice solide.

Dr. Susanna Søberg este specializată în terapia prin expunere la frig și căldură și impactul acesteia asupra sănătății și performanței. Preocuparea ei principală este transformarea cunoștințelor științifice în soluții practice pentru viața de zi cu zi. Are un doctorat în metabolism la Universitatea din Copenhaga și este fondatoarea Institutului Søberg, recunoscut la nivel global pentru principiul „Søberg Principle” susținut de Dr. Andrew Huberman de la Stanford: pentru a spori efectele metabolice ale frigului, corpul trebuie forțat să se reîncălzească singur. Søberg este autoarea bestsellerului „Winter Swimming”, care a fost tradus în 13 limbi, și este cunoscută pentru transformarea organizațiilor prin tehnici care se concentrează pe perspective practice asupra metabolismului, longevității și bunăstării, oferind instrumente pentru o performanță mai bună.

Pe scena HINN 2024, cei doi invitați vor intra în dialog cu experți locali, iar publicul va putea să le adreseze întrebări directe.

Programul Human is the New Normal a fost inițiată în 2023 de către Societatea Omului Sănătos ca un spațiu de facilitare a dialogul și explorării în jurul valorilor umane, încurajând o comunitate deschisă la idei și susținând bunăstarea personală și colectivă.

Primii invitați HINN au fost Zeița Glucozei, Jessie Inchauspé, și Dr. Rahul Jandial, neurochirurg și neurocercetător american. Mai multe detalii despre prima ediție sunt dipsonibile online - https://2023.hinn.ro/