Thrive

Petronela Rotar - “Curăţarea interioară nu e un proces care se termină vreodată” - VIDEO

Scriitoarea Petronela Rotar, autoarea romanului “Orbi”, a fost invitată în această dimineaţă în matinalul Magic Morning cu Liana Stanciu.

Ea este şi invitata de astăzi a lui George Vintilă în show-ul “Good vibes good coffee”, un concept Thrive Global România pentru Magic FM.

În Magic Morning am vorbit despre un articol de pe Thrive Global România legat de admiraţie, cum se poate face trecerea de la invidie la admiraţie

“Invidia este o formă mascată de admiraţie”, spune Petronela Rotar, care este şi psiholog în formare. “Apare când ne comparăm inconştient cu omul pe care îl invidiem”, a declarat scriitoarea, care a trecut printr-un lung şi riguros proces de la invidie la admiraţie.

“Curăţarea interioară nu e un proces care se termină vreodată. Igiena emoţională e un proces care seamănă cu igiena personală”, a declarat Petronela Rotar.

Aceasta este autoarea a şapte cărţi publicate, 2 sunt de poezie, 2 de proză scurtă, una de eseuri şi foarte autobiografică, “Privind înăuntru”, “e cartea care se vinde cel mai bine, care generează mesaje de recunoştinţă”. “E o carte în care se regăsesc foarte mulţi oameni, deopotrivă femei şi bărbaţi”, a declarat Petronela Rotar.  

“Vindecarea e ca un vârf de munte şi acolo poţi ajunge pe mai multe cărări, iar una dintre ele este psihoterapia”, a spus scriitoarea. “E foarte greu să ajungi acolo de unul singur si de obicei ai nevoie de un însoţitor.”

“Suntem ca nişte situri arheologice. În momentul în care ne apucăm de săpat poate dăm de o cetate, iar dacă mergem mai departe înepem să găsim tot felul de artefacte”, a adăugat invitata noastră. Aceasta crede că cei mai mari necunoscuţi din vieţile noastre suntem noi. Procesul de autocunoaştere este dureros, dar şi foarte satisfăcător pentru că în momentul în care te cunoşti ajungi să te iubeşti.