Thrive

Cristian Pîrvulescu - “Trebuie să facem lumea care ne place, pe care ne-o dorim”- VIDEO

Cristian Pîrvulescu a fost invitat în această dimineaţă în matinalul Magic Morning cu Liana Stanciu.

Politologul este şi invitatul de astăzi al emisiunii “Spune pe bune”, un concept Thrive Global România, în care vorbeşte despre lumea de mâine.

Cristian Pîrvulescu a fost în direct de la Bruxelles şi a vorbit despre lideri. “Politica se face la fel, iar dictatorii folosesc întotdeauna acelaşi sistem pentru a manipula mulţimile”, a declarat invitatul nostru.

O dată cu pandemia, unii lideri s-au activat, în timp ce alţii s-au complăcut în a nega şi a nu intrerveni. “În momentul în care numărul victimelor creşte, e clar că e o problemă de ledearship.”

Calitatea oamenilor politici este din ce în ce mai scăzută, spune Cristian Pîrvulescu, care a dezvăluit că îl admiră pe Emmanuel Macron, un politician tânăr.

Politologul susţine că putem fi manipulaţi prin reţelele sociale, iar soluţia este să participăm, pentru că lumea se va schimba, iar noi vom fi părtaşi, nu doar spectatori. “Trebuie să facem lumea care ne place, pe care ne-o dorim”.

“Votând este cel mai simplu gest politic pe care îl facem”, a declarat Cristian Pîrvulescu. Acesta spune ca politica face parte din viaţa noastră, nu ne ocoleşte.

În Magic Morning, am vorbit şi despre comunitate, care suferă de multă vreme, iar suferinţa s-a accentuat acum în perioada pandemiei. Problemele comunităţii, spune Cristian Pîrvulescu, nu sunt însă legate de pandemie, ci de tehnologie.

Acesta ne-a spus şi ce obiceiuri are pentru a-i fi bine. Citeşte literatură veche, se uită mai des la comedii ale anilor 60-80. “Uneori mă refugiez în cotloanele în care ma refugiam când eram adolescent”.

Cristian Pîrvulescu se consideră un realist optimist, crede că va fi mai bine decât alaltăieri, crede că noi, ca generaţie, trăim mai bine decât părinţii noştri.

Urmareste si emisiunea "Spune pe bune" cu Cristian Pirvulescu: