Thrive

Paula Herlo, la Magic Morning - “Dacă educaţia ar fi o prioritate, rezultatele s-ar vedea în 10 ani”

Paula Herlo a fost în direct în această dimineaţă în matinalul Magic Morning cu Liana Stanciu.

Jurnalista Pro TV îşi lăsase copiii la şcoala şi la grădiniţă şi a povestit cum face şcoală Vladimir, băieţelul ei cel mare. Acesta merge la o şcoală care a luat măsuri foarte bune pentru a opri răspândirea virusului, copiii poartă mască, părinţii nu au voie în şcoală. “E complicat, dar copiii au înţeles că o vreme vom trăi aşa”, a declarat Paula Herlo, care a ne-a spus că îi ascultă întotdeauna pe specialişti şi le urmează sfaturile.

Jurnaliştii “România te iubesc” s-au alăturat echipei Ştirilor Pro TV când a început starea de urgenţă. Filmările au fost suspendate şi se aşteaptă momentul în care vor reporni filmările. “Va trebui să gândim foarte bine reîntoarcerea noastră pe teren”.

Paula Herlo a povestit că jurnaliştii nu s-au adaptat greu, “a fost o întoarcere la prima noastră dragoste… a fost un examen de creativitate pentru noi”.

Aceasta a declarat că îi este foarte teamă, îi este frică în fiecare zi din cauza virusului. Ea crede ca vom învăţa însă să trăim cu aceste măşti şi şi-a amintit de o călătorie din 2005 în Japonia, când toată lumea purta mască. Era sezonul rece şi oamenii purtau mască din respect pentru ceilalţi.

“Acum şi noi vom pune masca pe faţă, vom învăţa să ne respectăm. E foarte mult despre educaţie”, spune jurnalista.

Paula Herlo a subliniat cât de importantă este educaţia, dând exemplul Finlandei, şi cât de important este să aducem în şcoli copiii care nu frecventează şcoala: “Dacă educaţia ar fi o prioritate, rezultatele s-ar vedea în 10 ani, pentru ca lucrurile se întâmplă mai repede acum”.  

Foto: Alex Galmeanu pentru Unica Romania