Magic News

Asociaţia Curtea Veche: #TimpulSaCitim - lectura reduce stresul şi te face să te simţi mai puţin singur

Este dovedit stiintific, cititul te face sa te simti mai bine! 20 de minute de lectura pe saptamana te fac sa te simti cu 20% mai multumit de viata ta , in vreme ce doar 6 minute de lectura reduc stresul cu 68%.

Prin cea de a doua editie a campaniei #TimpulSaCitim, Asociatia Curtea Veche aduce in discutie beneficiile pe care lectura le poate avea pentru sanatatea psihica si emotionala si lanseaza o provocare: aceea de a citi impreuna si in aceasta toamna, sub hashtag-ul #timpulsacitim.

„Ajuta-ne sa demonstram ca putem gasi #TimpulSaCitim! Filmeaza-te citind o pagina din cartea preferata, posteaza clipul cu hashtag-ul campaniei si setarea Public pe contul tau de Facebook sau Instagram pana pe 14 noiembrie. Pentru fiecare nou cititor care ni se alatura astfel, noi vom dona cate o carte unui copil din mediile defavorizate." – asa suna indemnul Asociatiei Curtea Veche, care a reusit in ultima saptamana sa impanzeasca retelele de socializare cu clipuri video care promoveaza lectura de placere.

Zeci de nume cunoscute, de la ASR Principele Radu al Romaniei, la scriitori, artisti, psihologi, jurnalisti, antreprenori, precum si zeci de cititori pasionati, au decis pana acum sa participe la initiativa #TimpulSaCitim.

Conform psihologilor, lectura e cel mai bun si la indemana remediu pentru a face fata perioadelor dificile. Cititul este recomandat pentru a creste toleranta la schimbare si a trece mai usor peste perioade de izolare. Conform studiilor, 1 din 5 persoane care citesc se simt mai putin singure. Cititul de placere scade cu 28% riscul de depresie, iar 30 de minute de lectura pe zi cresc media de viata cu 2 ani. In plus, cititul cartilor tiparite inainte de culcare te ajuta sa adormi: cititorii au cu 43% mai multe sanse sa scape de insomnii.

Pe site-ul timpulsacitim.ro puteti gasi resurse cu statistici despre beneficiile lecturii. Campania #TimpulSaCitim, pornita anul trecut de Asociatia Curtea Veche alaturi de Curtea Veche Publishing si Leo Burnett Bucharest, si-a propus sa demonstreze prin puterea exemplului personal ca, desi intrebati de ce nu citim, cel mai des spunem ca nu avem timp, ne putem gasi momente pe care sa le dedicam lecturii. Romania ramane una dintre tarile unde se citeste cel mai putin. Intr-o epoca a fake news-urilor si a incercarilor aduse de schimbarile profunde si bruste din societate, cititul ramane vital.