Make Life Magic

Make Life Magic. De ce?

Ține de noi să aducem un strop de magie în viață.

„Horațiu Crișan. Ce nume mai e și ăsta”, întreabă prietena mea, în timp ce stăm la coadă la farmacie, cu un ochi în agenda mea din telefon. „Un nume din Ardeal, de ce?”. „E greu de ținut minte, sună ciudat, nu-mi place deloc”, se strâmbă ea.
 
O privesc cu surprindere. E cel mai blând și mai tolerant om pe care-l cunosc. N-am auzit-o (aproape) niciodată să critice pe cineva sau ceva care nu are de-a face direct cu ea, cu atât mai puțin un nume de persoană.
 
„E un nume normal...”, spun eu. „Ba nu e normal deloc. Ți se-ncurcă limba-n el”, continuă. „Ești rea...” ”Poate că da”.
 
Îmi dau seama că, în ultimii doi ani, s-au ascuțit niște margini care, înainte, erau șlefuite să nu taie. După ce lumea, așa cum o știam, s-a dat peste cap, au ajuns să ne irite nimicuri și lucruri grave, ca și cum n-ar fi nicio diferență substanțială între ele. Sunt momente când mă-ntreb ce-i cu lumea asta, apoi îmi amintesc că fac parte din ea. Exact ca atunci când ne plângem, din spatele volanului, de trafic, uitând că și noi creăm parte din problemă și că și noi am putea contribui la rezolvarea ei. 
 
Îi strâng brațul prietenei mele și îi șoptesc: „Nu ești rea, ești doar speriată de toate. O să fie bine.” „De unde știi?!” „Pentru că, uite, noi suntem aici, împreună. Copiii sunt bine. A venit primăvara. Ne facem planuri pentru la vară, iar Horațiu Crișan e, de fapt, un nume cât se poate de OK. Chiar dacă nu putem schimba ce se-ntâmplă în lume, putem schimba ce se întâmplă în noi. Așa cum privești un măr înflorit și duci cu tine, acasă, imaginea florilor întipărită pe retină, nu crengi rupte. O să fie bine. Îți promit”
 
Make Life Magic este tot o promisiune: îți promit că este posibil să nu lași nimicurile să te tulbure ca și cum ar avea însemnătate. 
 
Îți promit că există oameni care luminează totul în jur. 
 
Îți promit că, deși nu avem garanții despre viitor, prezentul este, garantat, exact așa cum îl facem să fie. 
 
Îți promit că, dacă ai grijă de tine, ai grijă și de cei pe care-i iubești.
 
Îți promit că faptele bune sunt molipsitoare. 
 
Îți promit că ajunge să te uiți la știri o dată pe zi, în rest merită să te uiți pe geam sau la florile tale preferate. 
 
Îți promit că nu există nicio inimă care să nu înceapă să danseze pe muzica potrivită.
 
Îți promit că ai, deja, mai mult decât îți dai seama. La fel ca noi toți. 

 
Îți promit că specialiștii care scriu despre ce se pricep ei mai bine vin cu sufletul deschis, că vei găsi aici un spațiu de calm și relaxare. Și-ți mai promit ceva: și eu, ca tine, am multe mingi de ținut în aer. Și mie mi-e teamă să nu scap vreuna. Însă cred că, împreună, ne putem sprijini reciproc. Împreună, ne putem da clipele de răgaz care fac viața să fie magică. Împreună, we make life magic.