Cea mai simplă prăjitură cu ciocolată după reţeta lui Guy Martin, Chef-ul cu 3 stele Michelin

Guy Martin, câştigătorul a trei stele Michelin, are o reţetă de prăjitură cu ciocolată extrem de simplă, uşor de făcut acasă de către oricine.

Francezul care lucrează acum în Restaurantul Le Grand Véfour din Paris a dezvăluit această reţetă de desert adorat atât de copii cât şi de adulţi.

Secretul său constă în puţin ghimbir ras, care va potenţa gustul de ciocolată, în timp ce restul ingredientelor sunt cele clasice pentru o astfel de prăjitură.


4 ouă

180 grame de făină

120 de grame de zahăr

20 de grame de unt

o lingură de cacao

180 de grame de ciocolată

ghimbir ras

Amestecaţi ouăle împreună cu zahărul, după care încorporaţi făina şi cacaua. Amestecaţi bine, pentru a nu rămâne cocoloaşe. Adăugaţi ghimbirul ras, ciocolata topită şi untul moale.

Puneţi la cuptor, la 180 de grade, pentru 25 de minute.

Dacă v-a plăcut, puteţi descoperi şi alte reţete ale celebrului Chef, pe pagina lui de Instagram.