Make Life Magic

4 schimbări mici cu efect spectaculos, pentru un look îngrijit

Iată câteva aspecte pe care merită să le iei în calcul dacă îți dorești un stil elegant.

Astăzi te provoc la o discuție despre ce putem face (aproape) imediat, fără să cheltuim prea mulți bani și fără să depunem prea mult efort, pentru a avea ca rezultat un look stylish și un aspect îngrijit. 

Atunci când ne gândim la ce înseamnă să arăți bine, de multe ori ne concentrăm pe brandul hainelor și al accesoriilor sau pe cât de în tendințe sunt piesele pe care le alegem când ne compunem ținutele. Cu toate acestea, aspectul per total al ținutei poate fi foarte ușor elevat dacă ții cont de câteva mici detalii care fac diferența. 

Vorbesc acum despre câteva dintre acestea, iar partea cea mai bună este că nu e nevoie nici de foarte mult efort, nici de foarte mulți bani pentru a realiza aceste mici schimbări. Le poți pune în practică imediat, iar rezultatul va fi cea mai bună (și stylish!) vesiune a ta. 

Pantofii potriviți 

Mai ții minte povestea Cenușăresei? Tot ce pot să îți zic cu certitudine este că nu degeaba erau pantofii ei unul dintre cele mai importante detalii din basm. Se întâmplă la fel și când vine vorba despre ținutele noastre! 

Nu, nu îți voi spune să faci rost de o zână bună care să îți creeze pantofii din sticlă și nici să dai spargere la o bancă pentru ca să îți cumperi numai branduri de pantofi de lux. Îți spun, însă, să alegi întotdeauna pantofii potriviți pentru tine: aici mă refer la măsură, la fitting și la culoare. 

Pantofii pot foarte ușor să avantajeze sau, dimpotrivă, să dezavantajeze un outfit compus cu grijă. Nu trebuie să îți cumperi foarte multe perechi de pantofi, ci doar câteva nuanțe care să îți acopere cât mai bine nevoile. 

Sfat practic: uită-te în garderoba ta și observă ce nuanțe predomină, apoi alege-le tot pe acelea și pentru încălțările pe care le cumperi. De asemenea, păstrează pantofii în condiții care să le prelungească cât mai mult durata de viață și aspectul îngrijit. 


Nu purta pantofi deteriorați, foarte uzați sau murdari, deoarece îți vor sabota într-o mare măsură ținuta, oricât de bine ar arăta hainele cu care îi combini. 

Calitate vs. cantitate 

Din păcate, oricât de în tendințe ar fi hainele pe care le alegem, acestea ne pot dezavantaja aspectul dacă nu sunt de o calitate bună. Iar asta se întâmplă din cauza felului în care stau pe noi – dacă materialul este unul artificial, care se electrizează, care nu poate fi călcat așa cum ar trebui și încă este cutat, care nu este croit și cusut bine, rezultatul poate fi unul dezastruos. 

Cu siguranță că în mediul consumerist în care trăim, este foarte greu să ne abținem să nu cumpărăm lucruri ieftine și „de duzină”, însă sfatul meu ar fi să ai în minte întotdeauna rezultatul final și să priveșți în perspectivă. Dacă vei alege să cumperi piese de calitate, deși mai scumpe, ele vor rezista mai mult timp și nu va trebui să le înlocuiești prea curând. Piesele de calitate îți vor îmbunătăți aspectul prin felul în care se așază pe corp și vor avantaja cu siguranță întreaga ținută. 

Aspectul hainelor 

Am vorbit mai sus despre motivele pentru care ar trebui să îți cumperi haine de calitate, deși sunt mai scumpe inițial. Acum aș vrea să vorbim despre ce poți face pentru a te asigura că le păstrezi aspectul îngrijit pentru cât mai mult timp posibil. Depozitează-ți hainele în condiții bune și potrivite pentru ele. 

Spre exemplu, sacourile și rochiile ar trebui întotdeauna puse pe umeraș și agățate vertical, însă puloverele sau piesele din lână nu ar trebui agățate fiindcă se vor lăsa. Spală hainele conform instructinilor de pe etichetă iar, în cazul celor speciale, du-le la curățătoria chimică. Un lucru foarte important de menționat este călcarea hainelor: 90% din hainele noastre au nevoie să fie călcate. Acesta este un detaliu foarte mic care este deseori trecut cu vederea și, din păcate, poate strica foarte mult aspectul general al unei ținute. 

Postura 


Orice ținută va arăta incomparabil mai bine dacă este purtată de o persoană cu o postura frumoasă. Nu degeaba modelele pe care le vedem fie pe catwalk, fie în reclame ori imagini, lucrează la postura lor și se concentrează pe asta. Așadar, amintește-ți mereu să stai dreaptă, cu capul și bărbia ridicate și să pășești cu grație. Dacă îți place să porți pantofi cu toc, un lucru foarte important de menționat este și să exersezi mersul pe tocuri pentru a te asigura că nu ai probleme la acest capitol.

Foto: Getty Images