Salată de andive cu verdeţuri

2 portii 10 minute

 

 

2 portii 10 minute

 

INGREDIENTE:

200g andive

1 salată verde mică

1/4 varză roşie

1 ceapă

100g spanac

50ml ulei de măsline

1 lingură muştar

2-3 linguri oţet de vin

1 gălbenuş de ou fiert

± sare, piper

 

Mod de preparare

Curăţaţi andivele de frunzele de la exterior, spălaţi-le şi tăiaţi-le în rondele de circa 5mm grosine. Tocaţi varza în bucăţi mai mari, iar ceapa curăţată şi spălată tăiaţi-o julienne. Puneţi toate verdeţurile într-un castron mai mare, împreună cu andivele. Separat, amestecaţi gălbenuşul de ou fiert cu uleiul de măsline, muştarul, oţetul, sare şi piper. Adăugaţi şi 2-3 linguri de apă şi amestecaţi bine sosul obţinut. Stropiţi cu acesta amestecul de andive şi legume din castron şi omogenizaţi ingredientele. Această salată se poate servi ca atare sau ca garnitură la un preparat din carne.

 

Info Bucataria pentru toti

Andivele

Cele mai bune andive sunt cele gălbui, de mici dimensiuni. Andivele mai mari sunt amare. Dacă nu vă place gustul amărui, desfaceți andivele în frunze și puneți-le într-un amestec de apă sărată în care ați turnat și puțin oțet de mere. Andivele se spală numai înainte chiar de a fi folosite. Dacă le spălați cu multe ore înainte, chiar dacă le păstrați la frigider, gustul amărui se va accentua. După spălare, e bine să le stropiți cu zeamă de lămâie, pentru a le păstra culoarea și vitaminele.