Ziua Veterinarului, marcată prin campania de conștientizare a Asociației Sache Vet

Animalele în nevoie ar putea avea parte de îngrijiri medicale, cu sprijinul nostru.

Asociația Sache Vet, prima întreprindere socială veterinară din România, a celebrat Ziua Națională a Medicului Veterinar alături de voluntari și jurnaliști prin inițiativa "Veterinar pentru o zi". Această acțiune de conștientizare și strângere de fonduri are ca scop finalizarea Spitalului Sache, un proiect unic care va oferi servicii veterinare accesibile și de calitate pentru animalele aflate în nevoie.

Ziua Națională a Veterinarului a marcat și un moment special pentru cățelul Sache, inspirația proiectului. Acestuia i s-a înmânat o medalie sub formă de os, în semn de recunoștință pentru contribuția semnificativă. Povestea lui Sache este una universală, similară cu destinul milioanelor de animale abandonate și rănite. Salvat la timp de fondatoarea Laura Fincu și de un grup de studenți din București, Sache trăiește acum liniștit la 17 ani și supervizează construcția spitalului.


Spitalul Sache – o resursă vitală pentru comunitate

Spitalul Sache este construit în comuna Tărtășești, Dâmbovița, și se află în stadiul „la gri". Până în prezent, s-au strâns 370,000 EURO din donații, dar mai sunt necesari 90,000 EURO pentru a finaliza proiectul în această vară. Spitalul va oferi tratamente gratuite pentru animalele aflate în nevoie și prețuri sociale pentru restul, reinvestind peste 90% din profit înapoi în cauză.

Spitalul Sache va include:

- Două recepții și două săli de internare separate pentru câini și pisici

- Două săli de consultație

- Un laborator și o sală de radiologie

- Hol preoperator și postoperator

- Sală de chirurgie cu șase mese

- Un centru de training

- Vestiare, bucătărie și alte anexe administrative

Pe lângă activitatea medicală, spitalul își propune să devină cel mai mare centru de formare profesională din țară.

„Cei prezenți la ziua porților deschise au avut ocazia să vadă cu ochii lor situația cu care se confruntă animalele fără stăpân din România. I-am întâmpinat cu poveștile multor cazuri complexe, majoritatea ajunse în stare gravă din cauza cruzimii extreme, accidentelor de mașini sau a nepăsării și neglijenței oamenilor.. Pentru a putea gestiona la scară largă aceste situații comune care nu scad, ci cresc în număr, este nevoie de prevenție, strategie care a funcționat în alte țări occidentale. 

Fără campanii de educație, dar și de sterilizări în masă, riscăm ca situația să nu mai poată fi gestionată. Impactul emoțional și financiar asupra societății este devastator, de aceea este urgent să strângem fondurile necesare finalizării proiectului. Investiția în medicina socială va produce rezultate pentru sănătatea animalelor și bunăstarea oamenilor în același timp. Acest spital veterinar social va ușura și munca veterinarilor, care sunt mereu în prima linie și duc lipsă de resurse, dar și a noastră, la nivel de comunitate, având o soluție pentru cazurile care sfârșesc de obicei abandonate la marginea drumului." a declarat Laura Fincu, fondator și CEO al Asociației Sache.

Susține și tu Sache Hospital prin trimiterea unui mesaj cu textul VET la 8845, contribuind astfel cu 2 EURO pe lună. De asemenea, donațiile pot fi făcute și prin redirecționarea gratuită a 3,5% din impozitul anual pe venit până pe 25 mai prin formularul 230.

Asociația Sache Vet este prima întreprindere socială veterinară din România, dedicată salvării și îngrijirii animalelor abandonate și vulnerabile. În cei 8 ani de la lansare, clinica Sache Vet a sterilizat aproximativ 100,000 de animale și a tratat și ajutat 12,000 de cazuri gratuit, plasând spre adopție mii de animale.

 Asociația a pornit și o campanie de recrutare voluntari, ajutorul fiind binevenit în activități precum fotografii pentru poze de adopție, grafică sau socializarea animalelor. Iubitorii de animale dedicați cauzei pot cere mai multe detalii la adresa Office@sache.info

Pentru mai multe detalii, vizitați sache.info  și pagina de Facebook a proiectului.