Céline Dion, în lacrimi, în trailerul documentarului “I Am Céline Dion”

Céline Dion a dezvăluit pe Instagram trailerul oficial al documentarului „I am Céline Dion”, care va putea fi văzut din 25 iunie.

Acesta prezintă primele imagini din documentarul realizat de Irene Taylor, alături de câteva mărturisiri emoţionante ale cântăreței despre viața ei de zi cu zi. „Vocea mea este dirijorul vieții mele”, spune Dion în trailer. „Când vocea ta îți aduce bucurie, ești cel mai bun. Am nevoie de instrumentul meu”.

Céline Dion suferă de Sindromul Persoanei Rigide de la sfârșitul anului 2022. Deși a fost mult timp departe de ochii publicului, artista își reia treptat cariera. În ultimele luni, ea a apărut zâmbitoare la Premiile Grammy, fericită alături de fiii ei și plină de energie la concertul Rolling Stones.


Celine a revenit pe contul său de Instagram cu imagini din viitorul documentar „I am Céline Dion”, care va fi difuzat pe Amazon Prime. Primele imagini prezintă o parte din relatarea cântăreței despre boala sa.

Ea explică cu lacrimi în ochi principalele neajunsuri ale acestui sindrom pentru o artistă de talia ei, obișnuită să fie pe scenă: „Nu este greu să faci un spectacol. Este greu să anulezi un spectacol. Eu muncesc din greu în fiecare zi. Dar trebuie să recunosc că este o luptă grea. Mi-e atât de dor de ei. Mi-e dor de oameni. Mi-e dor de ei.” „Dacă nu pot să alerg, voi merge pe jos. Dacă nu pot merge, mă voi târî. Și nu mă voi opri. Nu mă voi opri”, spune ea determinată.

Pe măsură ce trailerul se derulează, o auzim pe artistă vorbind despre boala ei: „Merge bine, dar e multă muncă. Este o zi după alta. Nu am luptat cu boala, este încă cu mine și va fi mereu cu mine. Înainte de a adăuga, emoționată și plină de speranță: „Sper că vom găsi un miracol, o modalitate de a o vindeca prin cercetare științifică, dar trebuie să învăț să trăiesc cu ea.

Potrivit unui comunicat de presă, „I Am: Celine Dion” va oferi o „privire crudă și din culisele luptei vedetei iconice cu o boală care i-a schimbat viața”. „Servind ca o scrisoare de dragoste către fanii ei, acest documentar inspirațional evidențiază muzica care i-a ghidat viața, prezentând în același timp rezistența spiritului uman”, continuă comunicatul de presă.

În decembrie 2022, Dion anunţa, într-un videoclip distribuit pe paginile sale de Facebook și Instagram, că a fost diagnosticată cu sindromul persoanei rigide, o boală rară care include rigiditate a anumitor zone ale corpului, provocând instabilitate, mișcări mai lente și dificultăți la mers. „Mă confrunt de mult timp cu probleme legate de sănătatea mea și mi-a fost foarte greu să mă confrunt cu aceste provocări și să vorbesc despre tot ceea ce am trăit”, a declarat Dion la acea vreme.

„Încă învățăm despre această afecțiune rară, acum știm că aceasta este cauza tuturor spasmelor pe care le-am avut”, a adăugat ea. „Din păcate, aceste spasme afectează fiecare aspect al vieții mele de zi cu zi. Uneori cauzează dificultăți atunci când merg și nu îmi permit să îmi folosesc corzile vocale pentru a cânta așa cum sunt obișnuită.”