Magic News

200 de costume spectaculoase, create pentru musicalul “Mamma Mia!” Care este povestea acestora

Musicalul Mamma Mia!, un show unic în România, revine în această toamnă cu o nouă stagiune.

Pe 22 și 23 septembrie, pe scena Sălii Palatului și pe 7 noiembrie în premieră la Iași,    la Sala Polivalentă, spectatorii vor avea ocazia să îi vadă din nou pe actori schimbând în timpul spectacolului peste 200 de piese, materiale speciale satinate, voaluri, culori puternice, mult glitter, paiete, pene.

Eli Damanakis, Costume Designer Mamma Mia! a dezvăluit povestea acestora, în cât timp au fost create, dar şi ce întâmplări amuzante au apărut în timpul probelor.

Implicarea în acest proiect a fost o provocare încă de la început, fiind primul musical de o asemenea anvergură pus în scenă în România. A fost o experiență fantastică să lucrez în acest proiect, am avut oportunitatea să colaborez cu o super echipă de producție atât din România, dar și din UK. Am avut multe de învățat”, spune designerul.

Protagoniștii din « Mamma Mia ! » au între 7 și 10 costume, iar dansatorii între 5 și 7 costume fiecare, pe care le schimbă pe durata a aproape 3 ore de spectacol live.

 Cea mai mare provocare pentru designer au reprezentat-o costumele create de la zero, respectiv cele de dans inspirate de moda anilor disco, rochiile de nuntă și alte câteva piese. „Salopetele de dans inspirate de anii ’70 au fost probabil cel mai dificil de realizat pentru că au avut detalii speciale precum gulerele supradimensionate, aplicațiile de paiete, franjuri și volane complicate. Dificil a fost și să găsim cele mai bune soluții de producție în condițiile în care costumele trebuie să arate foarte bine (să îți ia ochii efectiv), să respecte canoanele modei de atunci, să permită mișcările complicate de dans, să fie simplu și rapid de îmbrăcat și mai ales de dezbrăcat, dar și să încorporeze sistemul de sunet”.

Deși provocările au fost mari, timpul foarte scurt și repetițiile intense, nu au lipsit nici momentele amuzante, unele întâmplate chiar la garderobă. „La primele probe, costumele ne-au surprins chiar și pe noi, cei care le-am creat și realizat. Toată lumea s-a distrat, dar cel mai tare cred că au făcut-o protagoniștii bărbați – cei trei posibili tați ai Sophiei, care evident nu erau obișnuiți să se îmbrace cu pene, paiete, volane și pantaloni evazați. Un al doilea moment amuzant a fost cel în care au probat costumele cu încălțămintea cu toc… și atunci tot protagoniștii bărbați s-au amuzat copios”, își amintește Eli Damanakis.

Mamma Mia! este un musical iubit de MAGIC FM!