Magic News

Edvin Marton, invitat la Magic FM - “Am avut un vis: să fiu unic şi să fiu diferit” - VIDEO

Edvin Marton a ajuns cu o întârziere de 3 ore în România, dar nu a întârziat la Magic FM în această dimineaţă unde a fost prezent în matinalul Magic Start.

Renumitul violonist și compozitor revine pe Scena Palatului alături de Orchestra Metropolitană în concertul TheRock Symphony, programat pe 16 mai.  

Artistul care vine dintr-o familie de muzicieni a povestit cum s-a îndrăgostit la grădiniţă de o colegă şi si-a întrebat mama cum ar putea să o impresioneze. “Cântă-o serenadă!” Iar pentru ziua ei de naştere s-a decis să îi cânte la vioară şi drept recompensă a primit un mic sărut pe obraz.

Edvin a studiat la Academia Ceaikovski din Moscova şi la renumita Juilliard School din New York, devenind un adevărat specialist în internate, după cum a glumit, unde a stat 15 ani.

Mâine seara la Sala Palatului va cânta pentru noi la preţioasa vioară Stradivarius Ex Auer, păzită mai bine decât artistul însuşi. “Vioara are nevoie de mai multă atenţie decât am eu. Nu sunt gelos.”

Energia Universului şi felul în care sună un Stradivarius vor fi uşor de simţit de cei care vin la concertul lui Edvin Marton care va cânta la vioara din 1699 care i-a aparţinut Ţarului Nicolae I.

“Am avut întotdeauna un vis, să fiu unic şi să fiu diferit. Vreau să îi duc pe planeta specială Edvin Marton unde iubirea şi vituozitatea se intalnesc." 

De data aceasta, artistul promite mai mult decât un spectacol, vor fi animaţii 3 D. “Ca muzician în secolul 21, îmi place muzica pop, rock, compun, îmi iau inspiraţia din mare şi din munţi. Vreau să aduc magia pe scenă.”

Tenorul Alin Stoica, unul dintre cei mai în vogă tenori români, câștigător al prestigiosului premiu Luciano Pavarotti, va cânta mâine seară alături de Edvin Marton.

Edvin Marton are doi băieţi. Cel mic, în vârstă de 8 ani, i-a spus că nu are timp deloc pentru că merge la scoală, joacă tenis, face pian şi chitară. Muzica şi sportul sunt extrem de importante în familia artistului în care se ascultă şi Justin Bieber.

Unicul, spectaculosul, Edvin Marton a cântat în direct la Magic FM “Bohemian Rhapsody”, iar artistul a oferit în direct o invitaţie pentru două persoane la spectacolul de la Sala Palatului.

“Vă iubesc” le-a declarat Edvin Marton, în încheiare, ascultătorilor Magic FM.