Magic News

Florin Busuioc, la Magic FM - Despre încălzirea globală, televiziune şi teatru

Florin Busuioc a fost invitat în această dimineaţă la Magic FM. Celebrul prezentator al rubricii meteo de la Pro TV a vorbit despre vremea din perioada următoare, despre încălzirea climatică şi despre teatru.

Născut în luna mai, Busu ne-a dezvăluit că primăvara este anotimpul lui preferat.

Teatrul

Am aflat că acum repetă alături de Adelaida Zamfira, Ioana Mărcoiu şi Cristi Popa, în regia lu Dragoş Câmpan şi ne-a spus cum alege piesa în care joacă şi cum, de fapt, piesa este cea care îl găseşte pe el:

“Mă găseşte un text. Am citit 200 de piese americane în ultima vreme. Mă uit dacă există un personaj peste 50 de ani. Am găsit piesa, personajul. Văd dacă piesa are sub 6 personaje. E greu să îi aduni dacă sunt mai mulţi. Am o listă destul de scurtă. Şi atunci îmi fac distribuţia. Personajul meu nu trebuie să fie într-un anumit fel.” Astfel, Florin Busuioc a jucat în “Marfă vie” după Cehov, a jucat în “Fidelitate”, piesă lui Chazz Palminteri, joacă în “Central Park” a lui Woody Allen.

Busu i-a îndemnat pe ascultători să meargă la teatru. “Acolo afli lucruri despre tine, familia ta, despre relaţiile tale şi despre ce se întâmplă în lumea asta”.

Despre încălzirea globală

Florin Busuioc a vorbit în Magic Start despre încălzirea globală. “Prin 92 a început sa se simtă. În 1996, un ecologist celebru a spus: <Nu se mai poate face nimic> după ce în anii 70 atrăsese atenţia asupra acestei probleme şi nimeni nu îl luase în serios.

Prezentatorul TV a fost la o conferinţă la Bruxelles despre încălzirea globală. “Toţi erau speriaţi. Era un grafic în care încălzirea globală era prezentată într-o linie ascendentă, din 92 era o linie verticală, în sus.”

Provocat să prezinte rubrica meteo din 2052, Busu a spus: “Stimaţi telespectatori, astăzi România trece printr-o perioadă ceva mai calmă, pentru că temperatura nu va depăşi 60 de grade. Specialiştii spun că temperaturile de acum, 40 şi de grade, vor fi răcoarea de atunci. Nu cred ca este un process reversibil. Topirea gheţarilor produce îndulcirea apei, încălzirea ei, dispar multe specii. În Oceanul Pacific există o insulă plutitoare din plastic cât statul Illinois.”

La ce se uită Busu la televizor

În ultima perioadă, Busu ascultă Twelve Foot Ninja, o trupă din Australia. Prezentatorul TV se uită la filme, seriale poliţiste şi la emisiunile de pe Discovery. “Am văzut un film vechi, minunat cu Armand Assante, < Plânsul lui Nietzsche>”.