Magic News

Ambasadorul Marii Britanii la București, Andrew Noble - “Pentru mine, pe primul loc este Bucovina. Ne-am petrecut vacanţele în acest an numai în România”

Ambasadorul Marii Britanii la București, Andrew Noble, ne-a onorat astăzi cu prezenţa în matinalul Magic Start. Excelenţa Sa a vorbit despre serialul-fenomen “Downton Abbey”.

Filmul cu acelaşi nume a avut avanpremiera săptămâna aceasta, iar vineri, 13 septembrie, intră în cinematografele din România.

Andrew Noble este mare fan “Downton Abbey” şi a fost prezent la avanpremiera de la Bucureşti a filmului care spune povestea familiei Crawley şi a servitorilor săi în timpul domniei regelui George al V-lea.

Excelenţa sa a venit pentru prima dată în România în anii 80 când România era altceva decât astăzi şi şi-a dorit foarte mult să revină. “Schimbările sunt atât de mari şi importante nu doar pentru români, ci şi pentru toată Europa… Am luptat să revin. Mulţi colegi sunt geloşi pe mine. Posibilităţile aici cunt excelente.”  

La Magic Start am povestit despre serialul “Downton Abbey”, cel mai bun serial britanic din ultimii 10 ani şi recent lansatul film cu acelaşi nume.

Întrebat ce altă zonă din România, în afară de Transilvania, ar putea fi prezentată unui străin, Andrew Noble a nominalizat Delta Dunării, mănăstirile din Oltenia, Băile Herculane, însa pe primul loc ar fi Bucovina. “Ne-am petrecut vacanţele în acest an numai în România, am făcut 4300 de km.”

 

Cum arată o zi din viaţa unui ambasador

“Niciodată la fel ca ieri. Este un amestec total. O zi frumoasă pentru mine este că plec din birou, cel mai important este să vorbesc cu românii.”, a spus Excelenţa Sa în Magic Start.

Andrew Noble a vorbit despre Regina Elisabeta a II-a. “Am organizat vizita de stat în Africa de Sud. Am petrecut o săptămână împreună. Este o persoană foarte inteligentă.”

Foto: Mihai Vasilescu