Magic News

Horia Tecău, Amabsadorul Naţional pentru UNICEF – “Am învăţat că trebuie să îmi asum responsabilitatea pentru ceea ce fac”

Horia Tecău a fost invitat în această dimineaţă pentru prima dată în matinalul Magic Start.

Jucătorul de tenis se află într-o perioadă de pregătire după ce a avut o vacanţă de 2 săptămâni, cea mai lungă perioadă fără niciun antrenament.

Horia va pleca în curând în Florida pentru a se antrena cu colegul său de dublu, Jean Julien, în aceleaşi condiţii cu cele de la Australian Open, care va începe pe 13 ianuarie.

Ambasador Naţional pentru UNICEF de ceva vreme, Horia nu a stat deloc în această perioadă. “Este un proiect care îmi este foarte drag. M-am simţit mereu apropiat de copii. Prin tenis, am ajuns să lucrez cu ei, să joc tenis cu ei. Am ajuns să mă implic şi mai mult.”

Înainte de a deveni ambasador, a văzut o comunitate defavorizată ajungând în comuna Buhuşi, în apropiere de Bacău. A văzut exact cum se implică UNICEF în pregătirea asistenţilor, care merg din casă în casă şi încearcă să rezolve problemele copiilor.

Horia Tecău a dezvăluit că în spatele rezultatelor şi acţiunilor sale se află modul responsabil în care face lucrurile. El a învăţat de-a lungul timpului să îşi asume responsabilitatea atât pe terenul de tenis cât şi în afara lui. “Am încetat să îmi găsesc scuze pentru rezultatetele mele, pentru efortul meu, pentru atitudinea mea.”

În Magic Start, Horia Tecău a punctat faptul că educaţia pe termen lung este soluţia salvatoare. Toţi cei care vor să doneze pentru copii pot trimite un mesaj cu textul COPIL la numărul 8844. Horia poartă o brăţară UNICEF şi atunci când o priveşte se simte motivat să continue.

“Am ales cu inima, unde am simţit că sunt oameni responabili care se dăruiesc”, a declarat jucătorul de tenis, care recent l-a cunoscut pe Valeriu Nicolae, cel care a achiziţionat o casă pentru copiii din comuna Jilava, unde cei mici îşi fac temele. Astfel a fost rezolvată problema abandonului şcolar, de la 90% acesta ajungând la 0. Horia a auzit că nu au un teren de sport şi a mers să joace tenis cu copiii. În Magic Start, el a lansat un apel către toţi cei care pot ajuta la construcţia unui tern de sport, subliniind importanţa sportului pentru copii.

Horia Tecău în afara terenului

Când este acasă, Horia merge pe lângă Bran, în zona Moeciu. De asemenea, ajunge la Braşov unde se află o parte din familia ta. Chiar şi o zi şi jumătate îi este suficientă pentru a se relaxa puţin. În avion, în camera de hotel, citeşte, se uită la filme şi ne-a dezvăluit că ultimul film văzut a fost “Joker”. Chiar şi în perioada de pauză, merge la sală, înoată, face bicicletă, pentru că aşa a fost educat. “Fac lucruri care îmi fac plăcere, antrenamente, activităţi sociale.”

Despre Jean-Julien

Jean-Julien Rojer, partenerul lui la dublu, este născut în Curacao, a crescut la Miami şi joacă pentru Olanda. Cei doi au fost adversari la simplu, Horia câştigând cele două partide disputate. Se ştiau de 7 ani şi amândoi îşi căutau partener, însă fiecare era foarte bun pe partea stângă a terenului. “Nu ma uitam la el ca la un posibil partener”. Jean Julien şi-a dorit însă atât de tare să joace cu Horia încât a fost dispus să se mute pe partea dreaptă şi să se antreneze atât cât era nevoie.