Alături de noi s-a aflat Crina Alexe, Head of Content Thrive Global România, împreuna cu care am decis că Valeriu este un om cu adevărat Thrive. Thrive Global România s-a lansat cu campania Unplug Yourself (Deconectează-te!), iar la cea mai recentă provocare legată de petrecerea unei ore relaxante seara, oamenii au ales dansul. Valeriu a ajuns la sediul Magic FM într-o oră şi 10 minute, este inginer de profesie şi acum ajută copiii.
“Am început să fac voluntariat în 1990. Am dat peste un orfelinat cu copii cu dizabilităţi. De atunci, m-am simţit tot timpul vinovat ca am o viaţa mai bună decât mi-am imaginat eu că o să am. Am tot făcut lucruri. Nu am vorbit până prin 2012. Un chinez m-a lămurit că ar trebui să vorbesc despre ce fac că să fac mai mult.”, a declarat Valeriu Nicolae.
Valeriu a ajuns să ajute 120 de copii, 250 de voluntari sunt implicaţi, iar acum are nevoie de profesori şi învăţători care să facă lecţii cu copiii de la Casa Bună.
Până în august 2029, Valeriu mergea la Scoala Nr. 136 şi făcea teme cu copiii în weekend. După ce primăria i-a dat afară, a trecut printr-o depresie, a vrut să renunţe, şi-a scris toate frustrările şi a luat-o de la capăt. Peste 1000 de oameni i-au scris, iar el s-a simţit responsabil şi vinovat. “Mi-am golit principalul meu cont şi nu m-am simţit niciodată mai bine cheltuind banii aceia. Am cheltuit 162.000 de eur şi am luat o casă şi am transformat-o în Casa Bună”. Şi aici face tot ceea ce făcea şi la şcoală, însă acum există o bibliotecă, aer condiţionat, o grădină şi vrea să facă şi un teren de sport.
În Casa Bună pot fi cazaţi 6 copii în orice moment, dar şi părinţi care au copiii în spital. Există un grup de voluntari senzaţionali, multă lume i-a ajutat, au un microbuz. “Am creat o comunitate de oameni foarte buni.”, a declarat Valeriu, care şi-ar dori să existe o Casă Bună în cât multe oraşe, pentru a le da şanse cât mai multor copii.
Valeriu îşi doreşte să facă doar ce are chef, vrea să aibă mai mult timp să îl petreacă alături de oamenii buni din jurul lui. “Trăiesc într-o Românie foarte foarte faină, înconjurat de oameni care ma fac pe mine mai bun. Nu suntem esenţial buni, dar ne facem unii pe ceilalţi mult mai buni.” Sâmbăta şi duminica, în Casa Bună vin copii din Ferentari şi Jilava, fac lecţii, primesc mâncare gătită într-o bucătărie profesională. Valeriu a spus că a învăţat din greşeli, “îmi doresc să nu îmi fie frică să greşesc”.
Următoarea Casă Bună ar putea fi în Baia Mare, unde a identificat o femeie, Claudia Costea, care a adunat în jurul ei o comunitate increibilă şi care “lucrează într-o zonă de iad din Baia Mare”. Cel mai mult în acest moment este de nevoie de meditatori pentru copii şi de teren de sport pentru că disciplina se face prin sport. “Am făcut sport de performanţă şi asta m-a ajutat cel mai mult. Nu este îndeajuns să fii talentat dacă nu eşti foarte disciplinat.”