Magic News

Kinetoterapeuţii Asociaţiei KinetoBebe ne recomandă să facem sport acasă

In perioada pandemiei de coronavirus in care copiii sunt izolati in casa si nu fac miscare, kinetoterapeutii recomanda un program de sport in casa adaptat varstei, cu cel putin 30 de minute de activitate fizica.

Asociatia KinetoBebe, care a lansat programul „Facem sport acasa,  vine in sprijinul parintilor si copiilor cu exercitii zilnice, care pot fi usor facute de parinti alaturi de cei mici, pentru a preveni sedentarismul si efectele negative ale statului excesiv in fata ecranelor.

In noul context in care plimbarile, orele de educatie fizica, dar si joaca in parc lipsesc  copiilor este nevoie ca parintii sa poata include in programul zilnic al celor mici activitati sportive, care sa-i ajute sa isi mentina ritmul de dezvoltare, o stare fizica si psihica sanatoasa. Kinetoterapeutii Asociatiei KinetoBebe au fost primii care au initiat programul Facem sport acasa”, program care contracareaza pozitiile vicioase de la nivelul spatelui si umerilor, cauzate de statul prelungit in fata dispozitivelor electronice.

Proiectul Facem sport acasa” include recomandari zilnice de exercitii pentru copii cu varsta cuprinsa intre 1 luna si 16 ani, exercitii postate alternativ pe grupe de varsta, cate doua sugestii pe zi acompaniate de alte materiale informative esentiale pentru aceasta perioada. Aceste materiale se adreseaza parintilor, care acum se transforma si in partenerul de sport al copilului, copil care pentru dezvoltarea neuro-motorie are nevoie de activitati fizice zilnice.

"Asociaţia KinetoBebe desfăşoară numeroase proiecte de promovare a vieţii sănătoase a copiilor si acum vrea sa ajute chiar si de la distanta copiii. Cei mici au mai mare nevoie de miscare de cand scoala s-a mutat online. Incercam sa sprijinim parintii cu recomandari si sustinere online din partea echipei de kinetoterapeuti, care vine zilnic cu sugestii de exercitii si programe de miscare moderata in casa, folosind obiecte la indemana." spune Raluca Chisu, fondatoarea Asociatiei KinetoBebe.

Exercitiile zilnice si recomandarile kinetoterapeutilor sunt disponibile pe https://www.facebook.com/kinetobebe/  in fiecare zi.