Am vorbit despre burnout, frică şi cum ne relaxăm cu adevărat în vacanţa de vară după o perioadă extrem de stresantă în care cei mai mulţi am muncit de acasă.
De teama că ne-am putea pierde job-ul, mulţi dintre noi pleacă cu laptopul în vacanţă, îşi verifică email-ul periodic, iar aceste lucruri nu ne ajută. “Dezvoltăm sentimente de negativism şi cinism faţă de job-ul nostru. Burnout-ul este asociat şi cu nişte credinţe negative pe care le avem despre noi.”, spune Roxana Grigorean.
Terapeutul ne-a recomandat să ne punem limite pe termen lung. “Ca să putem da randament avem nevoie şi de o pauză pentru a reveni cu o versiune mai bună a noastră”.
Colegii de la Thrive Global România scriu de ce este benefică respectarea unei ore de încheiere a programului de lucru. “Munca de acasă este un beneficiu pe care angajaţii şi l-au dorit de foarte mult timp, dar se poate dezvolta şi într-un dezavantaj. Trebuie să avem limite foarte clare.”, a declarat Roxana Grigorean.
Terapeutul ne-a oferit o listă de lucruri pe care să le facem în vacanţă ca să ne întoarcem odihniţi:
- E important să ai vacanţă, să petreci timp în aer liber sau în natură, alături de cei dragi
- Dacă continui să munceşti, e bine să ai nişte ore clare
- Să te deconectezi de la tehnologie
- Păstrează distanţa socială -
Nu citi prea multe ştiri
- E mai benefic să ne plimbăm, să citim, să ne jucăm un joc, să discutăm cu cei din jurul nostru, să glumim
“2 săptămâni de vacanţă nu înseamnă pierderea job-ului, e un drept legal, indiferent că e pandemie, e un drept al nostru să ne luăm vacanţă.”, a declarat terapeutul.