Magic News

Spike Lee a relansat videoclipul „They Don’t Care About Us” al lui Michael Jackson cu imagini din 2020

Cineastul american Spike Lee, premiat cu Oscar pentru „BlacKkKlansman”, şi-a dorit să celebreze într-un mod special ziua de 29 august când Michael Jackson ar fi împlinit 62 de ani.

El a relansat videoclipul „They Don’t Care About Us” realizat pentru piesa lui Michael Jackson, combinând imagini din 1996 şi 2020 şi punând accent pe mişcarea „Black Lives Matter”, care a luat amploare în ultimele luni în America.

Videoclipul a fost lansat timpul evenimentului „Brooklyn Loves Michael Jackson”, care a avut loc sâmbătă. Din Paris la Madrid, trecând prin Helsinki, Osaka sau Portland, imaginile ne poartă în cele patru colţuri ale lumii şi ne arată că violenţele forţelor de ordine continuă să existe pretutindeni, la fel ca în 1996 când clipul lui Michael Jackson denunţa opresiunea, rasismul şi persecuţiile.

„Marile cântece protestatare nu îmbătrânesc şi nici nu îşi pierd relevanţa, pentru că lupta continuă. Din acest motiv, «They Don’t Really Care About Us» este imnul în această lume haotică, pandemică în care trăim toţi”, a spus Lee într-un comunicat de presă.