Magic News

Desfigurată de o procedură cosmetică, Linda Evangelista a vorbit despre drama trăită

După ce a dezvăluit în urmă cu câteva luni că este desfigurată permanent din cauza unei proceduri cosmetice, celebrul supermodel al anilor 90 nu mai vrea să se ascundă.

Linda Evangelista se află acum pe coperta revistei “People”, în paginile căreia vorbeşte despre intervenţiile estetice pe care le-a suferit şi care i-au mutilat nu doar chipul, ci şi corpul. În vârstă de 56 de ani, Linda a trăit în izolare în ultimii 5 ani, o absenţă explicată prin efectele dezastruoase pe care le-a avut intervenţia de “îngheţare a grăsimilor” la care a fost supusă.

“Deformată permanent” şi “desfigurată în mod brutal”, Linda a intentat proces în septembrie, dând în judecată compania care a efectuat procedura şi cerând daune de 50 de milioane de dolari.

Mi-a plăcut să fiu pe podium. Acum îmi este frică să dau de cineva pe care îl cunosc. Nu mai puteam trăi așa, ascunsă și cu rușine. Pur și simplu nu mai puteam trăi în această durere. Sunt dispusă să vorbesc în sfârșit”, a spus Linda Evangelista printre lacrimi.

Coşmarul trăit de Linda Evangelista

La trei luni după ce a suferit procedura CoolSculpting, fostul model a observat cum corpul său se transformă. I-au apărut umflături în zona bărbiei, a coapselor și a sutienului. Aceleași zone pe care și-a dorit să le micșoreze creșteau brusc. Ulterior s-au întărit, apoi au amorțit. În acel moment, a considerat că ea face ceva greşit şi a început un regim draconic de slăbit combinat cu mult sport. Obosită şi înfometată, Linda a ajuns în cabinetul unui medic în iunie 2016, care i-a pus diagnosticul de hiperplazie adipoasă paradoxală şi care a informat-o că niciun regim şi nicio actvitate sportivă nu îi vor rezolva problema.

Medicul ei a contactat compania Zeltiq, cea care îi făcuse intervenţia estetcă şi care a fost de acord să plătească operaţia de liposucţie¸ însă în ajunul intervenţiei top modelul a fost informată că trebuie să semneze un contract de confidenţialitate. A refuzat şi şi-a plătit singură cele două operaţii.

După operație, Linda Evangelista a trebuit să poarte îmbrăcăminte de compresie, brâuri și o bărbie timp de opt săptămâni, pentru ca afecțiunea să nu revină. Din păcate, ea nu este bine acum. Nu a fost bine. Umflăturile sunt proeminente. Și sunt dure. Dacă merg fără brâu într-o rochie, voi avea o frecare până aproape de sângerare. Pentru că nu este ca o frecare moale cu grăsime, este ca o frecare cu grăsime tare”. De asemenea, postura ei a fost afectată deoarece nu mai poate „să țină brațele întinse în lateral. Nu cred că designerii vor dori să mă îmbrace așa”.

Linda Evangelista a fost afectată nu doar fizic, ci şi psihic. După ce a fost unul dintre topmodelele celebre ale anilor 90, devenind un adevărat icon, Linda a trebuit să se obişnuiască cu o imagine nouă. “Nu mă privesc în oglindă. Nu mă recunosc din punct de vedere fizic, nu mă mai recunosc ca persoană. Linda a plecat în altă parte”.

Extrem de lucidă, ea a vorbit despre nevoia femeilor de a recurge la intervenţii estetice. “Am ştiut mereu că voi îmbătrâni. Şi ştiu că trupul se transformă. Dar nu am crezut că voi fi aşa…”

Acum, Linda îşi doreşte să scape de o parte din ruşine şi să ajute şi alte persoane aflate în aceeaşi situaţie. “Este scopul meu. Nu vreau să mă mai ascund.”