Magic News

Brad Pitt, la vernisajul primei sale expoziţii de sculptură

Primele opere create de Brad Pitt au fost expuse la Muzeul de Artă Sara Hilden din oraşul Tampere, Finlanda.

Starul de la Hollywood şi-a inaugurat astfel în mod discret prima lui expoziţie de sculptură, deschisă în Finlanda. Actorul în vârstă de 58 de ani, în mare parte autodidact în materie de sculptură, a dezvăluit nouă opere de artă într-o expoziţie comună cu cea a cunoscutului artist britanic Thomas Houseago şi alături de un alt nume celebru: cântăreţul australian Nick Cave.

Acesta a studiat pictura la Institutul de Tehnologie Caulfield din Melbourne înainte de a se ocupa de muzică, iar acum a creat 17 figurine din ceramică pictate manual care înfățișează „viața diavolului în 17 stații”.

Cele nouă lucrări ale lui Pitt includ un panou de ipsos turnat care înfățișează o luptă și o serie de sculpturi din silicon în formă de casă.


A fost un moment de mare surpriză pentru o Finlandă neobișnuită cu vizitele vedetelor de la Hollywood. Brad Pitt și-a făcut apariția sâmbătă la expoziție, însoțit de Nick Cave. „Pentru Nick și pentru mine, este o lume nouă și o primă reprezentație”, a spus actorul sâmbătă la televiziunea finlandeză Yle, care nu știa că va fi prezent. „În ceea ce mă privește, este vorba de introspecție. Este vorba despre a ști unde am greșit în relațiile mele, unde am făcut o greșeală”, a spus actorul.

Brad Pitt s-a îndreptat spre sculptură după divorţul de Angelina Jolie, în 2017 el petrecând câte 15 ore în studioul din LA al lui Thomas Houseago. El a declarat pentru GQ că toate căutările sale în ceramică nu sunt artă, ci un „tip de sport solo, foarte liniștit, foarte tactil”.

Iniţial, expoziția fusese anunțată doar ca prima din țările nordice a sculptorului și pictorului Thomas Houseago, una dintre figurile sculpturii moderne. Decizia artistului de a-și invita prietenii, Brad Pitt și Nick Cave, a fost luată în timpul pandemiei din cauza „evenimentelor din viața personală a lui (Thomas) Houseago”, a declarat Sarianne Soikkonen, de la Muzeul Sara Hildén din Finlanda.