Magic News

Ziua mondială a baletului - Marile companii de balet celebrează astăzi dansul şi oferă acces în culise

Ziua Mondială a Baletului este celebrată pe 2 noiembrie pentru al nouălea an, oferind o viziune din interior asupra companiilor de dans din întreaga lume.

Fanii baletului pot urmări astăzi cursuri şi repetiţii de balet, prezentări ale spectacolelor viitoare și pot vedea cele mai mari vedete ale baletului la lucru. Este ziua în care dansul este celebrat, iar 50 de companii de pe şase continente oferă acces în culise.

Ballet de Barcelona, Opera National de Paris, Royal Academy Of Dance, English National Ballet sunt printre companiile care pot fi urmărite astăzi pe site-ul oficial al Zilei Mondiale a Baletului, pe canalele YouTube ale fiecăreia dintre ele şi live pe Facebook.

De asemenea, iubitorii de balet sunt invitaţi să realizeze un videoclip cu ei dansând, fie că sunt pe plajă, în studiou, în bucatarie sau chiar în dormitor. Videoclipul poate fi urcat pe Twitter sau Instagram prin intermediul hashtag-ului #WorldBalletDay. Dacă aţi creat un moment memorabil, puteţi să vă vedeţi în timpul transmisiunii live de la World Ballet Day.