Magic News

“Now and Then”, single-ul Beatles creat cu ajutorul IA, este pe primul loc în topurile britanice

Ultimul cântec al trupei The Beatles, “Now and Then”, produs cu ajutorul inteligenţei artificiale, a ajuns în fruntea topurilor britanice, pentru prima dată în 54 de ani când o melodie a trupei este din nou pe primul loc.

Lansat joia trecută, cântecul înregistrat de John Lennon în 1978 și completat după moartea acestuia de ceilalți membri ai trupei - Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr - a putut fi lansat acum datorită celor mai recente tehnologii digitale.

Ultima dată când un hit Beatles a ocupat primul loc în topul săptămânal din Marea Britanie a fost în 1969, cu "The Ballad of John and Yoko", a anunțat într-un comunicat The Official Charts Company, care a proclamat "revenirea Beatlemaniei".


În total, trupa din Liverpool, care s-a destrămat în aprilie 1970, a avut 18 hituri în topuri de la "From Me to You" din 1963.

“Este uluitor. Sunt uimit. Este, de asemenea, un moment foarte emoționant pentru mine", a declarat Paul McCartney, în vârstă de 81 de ani, pentru Official Charts.

"Now and Then" s-a născut dintr-un demo înregistrat de John Lennon în apartamentul său din New York, la sfârșitul anilor 1970. După asasinarea sa în 1980, văduva sa, Yoko Ono, a predat caseta, cu voce și pian, celorlalți membri ai grupului în 1994.

Tehnologiile de inteligență artificială au făcut recent posibilă izolarea vocii lui Lennon și mixarea ei cu înregistrări ale altor cântăreți, inclusiv ale lui George Harrison înainte de moartea sa în 2001. Melodia a fost finalizată și lansată de cei doi membri supraviețuitori, Paul McCartney și Ringo Starr.

În ciuda entuziasmului, cântecul a avut parte şi de critici, Washington Post considerându-l "banal", iar Times numindu-l "departe de a fi o capodoperă pierdută".