8 portii 60 minute
INGREDIENTE:
300g faina
800g mere
200g unt
4 galbenusuri
50ml lapte
200g zahar
100g ghimbir proaspat
1 lingura scortisoara
1 lingurita praf de copt
1 lamâie
1 plic zahar vanilat
un vårf de cutit sare
MOD DE PREPARARE:
Amestecați faina cernută cu praful de copt si sarea, apoi adaugați 150g unt topit, laptele si galbenusurile.
Framantați un aluat si intindeți din el doua foi egale, de circa 3-4 mm grosime si un diametru de 23 – 25cm.
Curațați merele de coaja si semințe si taiați-le in cubulețe de circa 1 cm.
Amestecați merele cu ghimbirul ras, cu zaharul, zaharul vanilat, scorțisoara, coaja de lamâie data pe razatoarea mica si zeama stoarsa de la jumatate de lamâie.
Puneți intr-o forma de tarta, unsa cu unt si tapetata cu faina, una din foile de aluat, apoi intindeți deasupra ei umplutura de mere. Decupați in foaia ramasa câteva forme de frunze.
Acoperiți umplutura cu foaia decupata, presați bine pe margine, lipiți frunzele decupate, peste foaia de deasupra, dupa ce ați desenat pe ele nervuri cu un cuțit.
Coaceți tarta la foc potrivit circa 45 de minute sau pana cand se rumeneste frumos pe deasupra.