Tarta aromata cu mere

8 portii 60 minute

 

8 portii  60 minute

 

INGREDIENTE:

300g faina 

800g mere 

200g unt 

4 galbenusuri 

50ml lapte 

200g zahar 

100g ghimbir proaspat 

1 lingura scortisoara 

1 lingurita praf de copt 

1 lamâie 

1 plic zahar vanilat 

un vårf de cutit sare

 

 

MOD DE PREPARARE:

Amestecați faina cernută cu praful de copt si sarea, apoi adaugați 150g unt topit, laptele si galbenusurile. 

 

Framantați un aluat si intindeți din el doua foi egale, de circa 3-4 mm grosime si un diametru de 23 – 25cm.  

 

Curațați merele de coaja si semințe si taiați-le in cubulețe de circa 1 cm. 

 

Amestecați merele cu ghimbirul ras, cu  zaharul, zaharul vanilat, scorțisoara, coaja de lamâie data pe razatoarea mica si zeama stoarsa de la jumatate de lamâie. 

 

Puneți intr-o forma de tarta, unsa cu unt si tapetata cu faina, una din foile de aluat, apoi intindeți deasupra ei umplutura de mere. Decupați in foaia ramasa câteva forme de frunze. 

 

Acoperiți umplutura cu foaia decupata, presați bine pe margine, lipiți frunzele decupate, peste foaia de deasupra, dupa ce ați desenat pe ele nervuri cu un cuțit. 

 

Coaceți tarta la foc potrivit circa 45 de minute sau pana cand se rumeneste frumos pe deasupra.