2 portii 40 minute
INGREDIENTE
2 ouă
8 linguri griş
1 leg. lobodă
100g urzici curăţate
1 leg. ştevie
1 lingur` margarin` sau ulei
1 leg. pătrunjel
50ml ulei de m`sline
400g roşii în bulion
100g caşcaval
± sare, piper
MOD DE PREPARARE
Curăţaţi verdeţurile, spălaţi-le şi opăriţi-le. Scurgeţi-le bine de apă şi tocaţi-le mărunt.
Amestecaţi într-un castron grişul cu ouăle, verdeţurile opărite şi tocate, uleiul sau margarina, pătrunjelul tocat mărunt, sare şi piper după gust. Omogenizaţi bine compoziţia, apoi luaţi cu o lingură din aceasta şi puneţi mici perişoare la fiert într-o oală cu apă care fierbe în clocot. Fierbeţi perişoarele la foc potrivit spre mare, circa 15 minute sau până când acestea se ridică la suprafaţă şi sunt bine pătrunse. Scoateţi-le apoi pe o farfurie şi păstraţi-le acoperite, la cald.
Tocaţi roşiile în cubuleţe, puneţi-le într-o tavă împreună cu uleiul de măsline, adăugaţi sucul roşiilor şi perişoarele cu verdeaţă. Radeţi deasupra caşcavalul şi presăraţi cu piper proaspăt măcinat. Puneţi tava în cuptorul încins pentru 10 minute. Serviţi perişoarele calde stropite cu sos din tavă.