400g penne
300g ton în ulei (conservă)
1 căţel de usturoi
3 linguri ulei de măsline
1 lingură pastă de anşoa
2 linguri capere
400g roşii în bulion
1 linguriţă oregano uscat
1 leg. pătrunjel
± sare, piper
Puneţi pastele la fiert în 3 litri de apă ce fierbe în clocot, împreună cu 1 linguriţă rasă de sare şi fierbeţi-le la foc potrivit, conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Între timp, încingeţi într-o tigaie uleiul de măsline, rumeniţi uşor căţelul de usturoi şi apoi daţi-l deoparte. Puneţi în tigaie tonul scurs de ulei, pasta de anşoa, roşiile tocate şi sucul acestora. Adăugaţi apoi caperele, oregano, sare şi piper, după gust. Lăsaţi sosul să fiarbă la foc mic 5-6 minute. Scurgeţi pastele fierte de apă şi puneţi-le în tigaia cu sos. Adăugaţi 3-4 linguri din zeama în care au fiert pennele, amestecaţi bine şi mai lăsaţi 1-2 minute la foc mic.
Serviţi pennele cu sosul de ton, fierbinţi, presărate cu pătrunjel tocat mărunt.
Sfatul Bucataria pentru toti: atunci când pregătiți pastele, citiți cu atenție pe pachet indicațiile legate de timpul de pregătire. Pastele fierte corect “al dente”sunt mult mai ușor digerabile și mult mai sănătoase decât cele fierte prea mult. ”