2 portii 20 minute
INGREDIENTE
400g file de cod
2 dovlecei
300g roşii cherry
1 ceapă
50ml ulei de măsline
1 lămâie
1 leg. pătrunjel
± sare, piper
MOD DE PREPARARE
Curăţaţi fileul de cod, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi ştergeţi-l cu şerveţele absorbante. Presăraţi fileul cu sare şi piper, stropiţi-l cu zeamă de lămâie şi prăjiţi-l în 50ml ulei, până când se rumeneşte bine pe toate părţile. Tocaţi mărunt ceapa curăţată şi spălată, apoi căliţi-o 1-2 minute în uleiul de măsline. Adăugaţi dovleceii spălaţi şi tăiaţi-i în cubuleţe.
După 5 minute puneţi în tigaie roşiile spălate. Puneţi în tigaie puţină apă şi peştele prăjit, potriviţi de sare şi piper, acoperiţi tigaia cu un capac şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 15 minute. La final, puneţi jumătate din legătura de pătrunjel, tocat mărunt şi mai lăsaţi 1 minut la foc mic. Serviţi peştele cald, cu garnitură de roşii şi dovlecei şi ornaţi cu feliuţe de lămâie.
Sfatul Bucătăria pentru toți
Stropiți peștele cu lămâie sau oțet de mere.