Magic News

Tom Hanks şi Robin Wright, întineriţi pentru filmul “Here” în regia lui Robert Zemekis

După 30 de ani, Tom Hanks și Robin Wright se reunesc într-un nou film şi sunt mai tineri ca niciodată. Sony a dezvăluit primele imagini din mult-așteptatul film “Here”.

Regizat de Robert Zemeckis, filmul urmărește viața unui cuplu, interpretat de Tom Hanks și Robin Wright, și a locuitorilor aceleiași case, pe parcursul unei perioade de o sută de ani.

Bazat pe romanul grafic cu același nume al lui Richard McGuire din 2014, filmul utilizează pe scară largă tehnologia pentru a-și întineri digital actorii. Tom Hanks și Robin Wright sunt urmăriţi din adolescență, în anii 1960, până la 80 de ani.

Pentru a realiza acest tur de forță vizual, Robert Zemeckis a folosit tehnologia de de-aging. Creată în anii 2000, această tehnică a apărut pentru prima dată în cinematografie în 2008, cu “The Curious Case of Benjamin Button”, și a fost popularizată ulterior cu “The Irishman”. Aceasta permite îmbătrânirea sau întinerirea actorilor în funcție de necesitățile scenariului. Senzorii plasați pe fețele actorilor înregistrează expresiile acestora, permițând computerului să analizeze și să modifice aspectul lor.


Regizorul nu este străin de utilizarea tehnologiei în toate formele sale în filmele sale. Încă de la începuturile sale, Robert Zemeckis a fost un pionier al inovației tehnice. “Forrest Gump” integra deja perfect personajul principal în imagini de arhivă reale. De asemenea, a folosit animația prin captarea mișcării în “The Pole Express” și “The Legend of Beowulf” și a îmbinat secvențele CG cu acțiunea reală în “Welcome to Marwen” și remake-ul său despre Pinocchio. În saga "Înapoi în viitor", regizorul a optat deja pentru îmbătrânirea actorilor săi, păstrând aceeași distribuție în ciuda "călătoriei" în timp.

În ciuda reputației sale de specialist în efecte vizuale, Zemeckis insistă asupra faptului că aceste tehnologii sunt întotdeauna în slujba narațiunii: "Dintr-un motiv sau altul, am fost întotdeauna etichetat drept un specialist în efecte vizuale. Dar ele au fost întotdeauna acolo pentru a servi narațiunii personajelor." Robert Zemeckis a fost atras de conceptul unic al cărții lui Richard McGuire.

Într-un interviu acordat Vanity Fair, acesta și-a exprimat dorința de a crea ceva nemaiîntâlnit până acum în cinematografie: "De fapt, nu a mai fost făcut niciodată. Există scene similare în primele filme mute, înainte ca limbajul montajului să fie inventat. Dar în afară de asta, da, a fost o aventură riscantă". Așadar, în “Here”, spectatorii vor păstra același punct de vedere pe tot parcursul filmului, cel al unei singure camere statice plasate într-un colț al camerei de zi a casei.

Data de lansarea a filmului a fost stabilită pentru 13 noiembrie 2024.