Magic News

Sezonul 2 din “Wednesday” este cea mai mare producţie din istoria Irlandei. Primul sezon a fost filmat în România

Agenţia de stat Screen Ireland a confirmat că sezonul 2 al serialului „Wednesday” produs de Netflix va fi „cea mai mare producţie” care s-a filmat vreodată în Irlanda în ceea ce priveşte cheltuielile, relatează revista Variety.

Show-ul de succes Netflix - produs de MGM Television - a devenit un succes răsunător în 2023, primul sezon (care a fost filmat în România) având peste 250 de milioane de vizualizări și câștigând patru premii Emmy.

La sfârșitul anului trecut a fost dezvăluit faptul că producția celui de-al doilea sezon se va muta în comitatul Wicklow din Irlanda. Pentru a sărbători vestea, prim-ministrul Irlandei, Taoiseach Simon Harris, a vizitat platoul de filmare, întâlnindu-se cu regizorul seriei, Tim Burton, cu showrunner-ii Alfred Gough și Miles Millar și cu mai mulți artişti irlandezi care lucrează la producție.

„Sunt încântat să văd că Irlanda continuă să fie aleasă ca locaţie pentru a filma seriale şi filme, ceea ce susţine economia noastră, creează locuri de muncă, ne pune în valoare talentele creative şi ne promovează ţara pe o scenă globală”, a declarat Harris.

Printre producţiile recente de la Hollywood care au fost filmate în această ţară se numără Abigail de la Universal şi The Watchers de la Warner Bros.