Bruce Springsteen este oficial miliardar

Legendarul artist american Bruce Springsteen face acum parte din clubul muzicienilor a căror avere depășește un miliard de dolari, potrivit revistei de Forbes.

În acest club al vedetelor foarte bogate, el se alătură unor nume precum Rihanna, Jay-Z și Taylor Swift. Născut într-o familie din clasa muncitoare din New Jersey, vocea Americii proletare şi muncitoare, „eroul chitarei” a „acumulat o avere substanțială” de-a lungul deceniilor „cântând despre orginile sale”, scrie Forbes, care estimează averea sa la 1,1 miliarde de dolari.

De la albumul său de debut “Greetings from Asbury Park, N.J. “(1973), cel supranumit The Boss a vândut aproximativ 140 de milioane de albume în întreaga lume, iar memoriile sale au fost un bestseller.

Cântărețul a câștigat 20 de premii Grammy și un Oscar pentru hitul său “Streets of Philadelphia” (1994).

În vârstă de 74 de ani, interopretul pieselor “Born in the USA” și “Dancing in the Dark” a reușit, de asemenea, să își mărească averea în 2021, când şi-a vândut drepturile asupra catalogului său muzical către Sony pentru aproximativ 500 de milioane de dolari, la scurt timp după o serie de concerte sold-out pe Broadway.

Fidel trupei sale originale, E Street Band, el se află în prezent într-un turneu mondial care va dura până în 2025.

De-a lungul carierei sale, el a oferit fanilor săi o serie de concerte spectaculoase, cel mai lung durând peste patru ore, la Helsinki, în 2012.

Povestea lui Bruce Springsteen va ajunge şi în cinematografe, într-un viitor film biografic, cu Jeremy Allen White, starul din “The Bear”, în rolul său.