Tendințele sezonului de toamnă-iarnă 2024

Cum să dai un refresh garderobei tale în mod sustenabil

În acest articol, te sfătuiesc ce să îți cumperi ca să dai un refresh de toamnă garderobei tale și să rămâi în tendințe în sezonul rece, însă îți spun și peste ce poți sări ca să nu îți depășeșți bugetul și capacitatea dulapului. 

Te invit să vorbim despre cele mai importante tendințe ale sezonului de toamnă-iarnă 2024. Ca întotdeauna, vom pune accentul pe cum poți integra într-un mod sustenabil noi piese în garderoba ta deja construită, astfel încât să rămâi în tendințe și în sezonul acesta dar, în același timp, să poți refolosi și piesele cumpărate în trecut în noile outfit-uri.

Acesta este un mod mai sănătos și mai prietenos de a aborda moda: știi deja că nu trebuie să îți schimbi întreaga garderobă atunci când apare o nouă tendință.

Identifică tendințele care se potrivesc stilului și personalității tale și adoptă-le în felul propriu. Până la urmă, ideea nu este să ne îmbrăcăm toți la fel, ci să ne arătăm unicitatea și să ne exprimăm prin haine. 

Așadar, hai să vedem pe ce punem accentul în sezonul acesta. 

Ciocolată 

Nu, nu mă refer la desert, ci la nuanțele bogate de maro și ciocolatiu care au început să apară peste tot, de la piese de îmbrăcăminte în toate texturile (piele, satin, tricotaje etc) și până la accesorii (genți) și pantofi. Cu siguranță vei găsi măcar o piesă în această nuanță care să ți se potrivească. O sugestie de outfit foarte stylish pe care aș putea să o fac ar fi o ținută ton sur ton, compusă, spre exemplu, dintr-o fustă lungă din satin și un pulover oversized în partea de sus - ambele în nuanțe de maro închis, bineînțeles. 

Animal print 

Imprimeul leopard se menține puternic în tendințe, deci poți păstra piesele din sezonul trecut. Acum, a început să fie foarte popular și imprimeul de văcuță, însă tu alege nuanțele care ți se pare că se potrivesc cel mai bine stilului tău. Combină animal print-ul (de orice fel) cu piese uni în culori neutre (alb, negru, beige) pentru că atrage destul de mult atenția și nu ar trebui să ai mai multe puncte centrale într-o ținută. 

Pielea velur 

Acest tip de textură a pielii (sau a imitațiilor de piele) a revenit în forță sezonul acesta. Nu cred că “a plecat” cu adevărat niciodată, însă acum au început să apară din ce în ce mai multe piese în acest tip de material - nu te gândi doar la pantofi/cizme sau genți. Și jachetele din piele velur sunt extrem de populare acum sau, dacă vrei să duci povestea până la capăt, încearcă un full look compus din cămașă/jachetă și fustă sau shorts din acest material. 


Burgundy 

Culoarea burgundy rămâne în tendințe încă de anul trecut, deci clar poți refolosi piesele în această nuanță cumpărate toamna trecută. O sugestie de ținută pe care o am pentru tine ar fi un pulover din cașmir în această culoare combinat cu o pereche de jeans sau o fustă din denim în cea mai închisă nuanță de albastru - foarte chic! 

Trench-ul 

Da, trench coat-ul este deja actorul principal în ținutele de toamnă de câteva zeci de ani, dar acum vorbim despre un trench mai.. special. Sezonul acesta, încearcă o astfel de piesă dintr-un material de piele. O alegere curajoasă, într-adevăr, însă foarte de efect. Ca și în cazul imprimeului animalier, te sfătuiesc că acesta să fie punctul central al ținutei iar în rest să optezi pentru piese basic. Acum că am trecut în revistă cele mai importante tendințe ale sezonului, tot ce îți mai rămâne de făcut este să le adaptezi stilului tău personal. 


Combină noile tendințe cu piese pe care le deții deja și construiește reinterpretări. Have fun!

Foto: Getty Images, Instagram