Magic News

Lee Radziwill, sora mai mica a lui Jackie Kennedy, a murit la vârsta de 85 de ani. Destinul incredibil al unei prinţese

Lee Radziwill, sora mai mica a fostei prime doamne a Americii Jackie Kennedy, a murit la New York, la vârsta de 85 de ani.

Pe numele său Caroline Lee Bouvier, aceasta a fost o vreme actriţă, designer de interior, a cochetat cu literatura şi a fost responsabilă cu relaţiile publice pentru designerul Giorgio Armani între 1986 şi 1994, acolo unde şi-a găsit adevărata vocaţie.

Însă este cunoscută în special pentru faptul că a fost una dintre primele “fashioniste” şi un adevărat icon american, dar şi pentru rivialitatea pe care ar fi avut-o cu sora ei mai mare.

Cele două surori Bouvier au fost extrem de apropiate în copilărie, dar şi după aceea când Jackie a devenit Prima Doamnă a Americii. În 1962, cele două au plecat într-o vacanţă împreună în Italia, şi apoi în India şi Pakistan. În fotografii apar extrem de vesele şi par să se înţeleagă de minune.

În 1963, după ce Kennedy a fost asasinat, Lee şi-a susţinut sora pentru a face faţa acestei tragedii.

Se pare că rivalitatea dintre ele a început în momentul în care Jackie l-a întâlnit pe Aristotel Onassis, cele două surori îndepărtându-se una de cealaltă. Lee se căsătorise în urmă cu 4 ani cu prinţul polonez Stanislaw, cu care a avut 2 copii. La acea vreme au existat zvonuri ca Lee ar fi avut o relaţie cu armatorul grec, ea negând totul şi declarând ca nu are niciun regret că sora ei mai mare s-a căsătorit cu Aristotel.

Ani de zile, Lee a fost nelipsită de la marile show-uri de modă, unde se afla mereu în primul rând. Extrem de mondenă, cumnata lui Kennedy a fost bună prietenă cu pictorul Andy Warhol şi scriitorul Truman Capote, dar şi muza lui Cecil Beaton.

O dată cu moartea ei s-a sfârşit o eră, Lee fiind un adevărat simbol al frumuseţii, eleganţei şi rafinamentului, după cum se poate vedea din fotografiile din galerie.