Magic News

Motivul pentru care muzica lui Michael Jackson nu se mai aude acum la BBC Radio 2

Playlist-urile postului de radio BBC Radio 2 nu mai conţin celebrele melodii ale lui Michael Jackson.

Decizia a fost luată în contextul în care postul Channel 4 a anunţat că difuzează documentarul “Leaving Neverland” în care se oferă detalii despre copiii pe care Megastarul i-ar fi abuzat sexual.

De aproximativ o săptămână, BBC Radio 2 nu a mai difuzat nicio melodie a lui Michael Jackson şi a oferit şi o explicaţie în acest sens: “Considerăm că fiecare piesă are propriile sale merite, iar deciziile pe care le luăm în diferite situaţii sunt întotdeauna relevante pentru public şi context“.

Documentarul “Leaving Neverland” conţine mărturiile a doi bărbaţi, Wade Robson şi James Safechuck, acum în vârstă de peste 30 de ani, care susţin că au fost abuzaţi sexual de Michael Jackson când erau copii.

Documentarul “Leaving Neverland” a fost lansat în luna ianuarie în cadrul Festivalului de film de la Sundance şi a generat reacţii puternice din partea familiei artistului şi a fanilor săi.

Administratorii averii lui Michael Jackson au intentat proces postului de televiziune HBO, susţinând că acesta a încălcat clauza de non-discreditare şi cer pagube de 100 de milioane de dolari.

Michael Jackson a murit în august 2009 la vârsta de 50 de ani şi de-a lungul anilor a fost acuzat de mai ulte ori de abuzuri sexuale asupra unor copii.