Magic News

Colecţia de artă contemporană a lui George Michael, vândută la licitaţie

La 3 ani de al moartea lui George Michael, colecţia sa de artă a fost scoasă la licitaţie la Londra.

Casa de licitaţie Christie's a obţinut suma de 9,3 milioane de lire sterline pe lucrările de artă contemporană cumpărate de-a lungul timpului de George Michael, un colecţionar pasionat.

Printre obiectele de artă scoase la licitaţie şi adjudecate la Londra s-au numărat unele create de Tracey Emin şi Damien Hirst. În total, 75 de lucruri au fost scoase la licitaţie, iar alte 130 au făcut obiectul unei alte lictaţii organizate între 8 şi 13 martie.

Banii obţinuţi în urma licitaţiei vor fi donaţi acţiunilor caritabile pe care le susţinea starul pop, a anunţat Christie’s.

În vârstă de 53 de ani, George Michael a murit pe 25 decembrie 2016 din cauza unei insuficienţe cardiace şi a unor probleme cu ficatul.

De-a lungul carierei care a început alaturi de Wham! a vândut peste 100 de milioane de albume, iar între 1983 şi 1996 a lansat mai multe hit-uri, cunoscând un succes enorm pentru un artist britanic, care nu mai fusese atins decât de trupa Beatles. Printre cele mai cunoscute melodii ale sale se află Wake Me Up Before you Go-GoLast Christmas sau Faith.