Magic News

Alex Dima - “Reşedinţa mea de vară este în… Teleorman”

Alex Dima a fost invitat în această dimineaţă la Magic FM unde a vorbit despre noul sezon “România, te iubesc”.

“România, te iubesc!”, sezonul 23, episodul 348, începe cu seria “Județe la stăpân”, iar primul episod va fi difuzat duminică, la ora 18. Acesta prezinta judeţul Teleorman şi oraşul Zimnicea, cel mai sudic punct din România. “Oraşul arată ca după un bombardament într-un oraş din Siria.”

Jurnalistul a ajuns în aceasta vară de mai multe ori în Zimnicea, încercând să vorbească cu primarul aflat la al 5-lea mandat. Practic, reşedinţa lui de vară a fost în Teleorman şi fiecare dintre colegii lui a ajuns în câte un judeţ. “Am numit această campanie <Judeţe la stăpân>, pentru că fiecare judeţ are cel puţin un stăpân. Paula Herlo a fost în Vrancea.” Colegii lui au mai vizitat judeţele Olt, Gorj şi Constanţa.

“Am stat aproape o lună. La începutul lunii iunie ne-am apucat de filmat şi am terminat zilele trecute… Sunt 110.000 de pensionari la 300.000 de locuitori. În ultimii 30 de ani au plecat de acolo mai bine de un sfert. Judeţul are un potential uriaş. Are 450.000 de hectare de teren bun pentru agricultură, trece Dunărea, sunt porturile în care s-ar putea face turism, comerţ…”

Urmăreşte aici discuţia cu Alex Dima: