Am vorbit despre sezonul al 12-lea al emisiunii, despre campania “Judete la stapan”, dar şi despre fericire şi magie.
Rareş Năstase a realizat reportajul despre judeţul Hunedoara, care a fost difuzat în acest weekend. “Oamenii ne-au cerut foarte mult să revenim cu această serie”.
“Vor fi 5 ediţii pentru început”, a dezvăluit Rareş, care a ajuns în Hunedoara, judeţ pe care îl cunoştea. “Este unul dintre judeţele României care are într-adevăr stăpâni… Nu aveam cum să ocolesc acet judeţ… Este o zonă cu atât de multe bogăţii. Au bogăţii în subteran, au bogăţii deasupra, au Ţinutul Pădurenilor, au Ţara Haţegului, geoparcul dinozaurilor. Este judeţul cu cele mai multe monumente. Are foarte multe zone protejate, zone verzi, 3 domenii schiabile. Ar trebui să vorbim după 30 de ani de la momentul 89 de o oază de bunăstare acolo. Ori, din păcate, nu se întâmplă acolo”.
Lucrurile bune vin din zona privată şi sunt mici enclave, a povestit Rareş Năstase, iar una dintre ele este turismul educaţional.
Jurnalistul a filmat foarte mult şi i-ar fi trebuit cel puţin 2 ediţii să povestească tot ce a găsit acolo.
La “România, te iubesc!” urmează un reportaj despre judeţul Giurgiu, realizat de Paul Angelescu. “Giurgiu are cei mai puţini km de reţea de apă potabilă, este pe locul 4 din coadă la reţeaua de canalizare, pe ultimele locuri la cantitatea de gaze naturale livrate populaţiei. Locuitorii nu beneficiază de condiţiile minime pe care ar trebui să le ofere o ţară civlizată”, a declarat corespondentul Pro TV.
Giurgiu este judeţul prin care trece prima cale ferată din România, Bucureşti-Giurgiu, înfiinţată în urmă cu 150 de ani. De 15 ani, aceasta nu este funcţională după ce s-a prăbuşit un pod, la Grădiştea.
De Ziua Îndrăgostiţilor, echipa “România, te iubesc!” a fost la Consiliul judeţean şi au fost daţi afară de la şedinţa publică. Prefectura şi Consilul Judeţean au sediul în aceeaşi clădire, şi sunt păzite de jandarmerie, respectiv de o firmă privată.
“Noi venim cu lecţiile foarte bine pregătite”, a spus Rareş Năstase. “Ne-am documentat temeinic înainte… stai să te întrebi: e incompetenţă, sunt interese, ce e acolo. Sunt milioane şi milioane de euro”.
În Magic Sart am vorbit astăzi cu Rareş Năstase şi Paul Angelescu şi despre fericire, iar Rareş crede că noi, românii, suntem un popor pesimist. “Ne lipseşte zâmbetul oamenii au grija zilei de astăzi. Schimbarea pleacă de la noi”.
“Doza de fericire vine şi din calitate vieţii… din lucrurile mici care se adună”, a declarat Rareş Năstase. “Zilnic râd cu poftă, eu sunt un optimist. Sunt fericit şi acasă, în familie, sunt ok şi la serviciu, am un loc muncă bun, îmi fac meseria corect”.
“Echilibrul ţine foarte mult de starea de fericire”, spune Paul Angelescu. “Echilibru între viaţa de acasă, muncă, nevoile tale de a-ţi petrece timpul liber. Cred că sunt în fiecare zi câte puţin fericit”.
“Fericirea mai vine şi din faptul că trebuie să învăţăm să ne relaxăm”, a declarat Rareş Năstase.