“Pentru generaţia adulţilor, a părinţilor tehnologia este descoperită ca fiind o foarte frumoasă şi utilă jucărie, de care în primă instanţă suntem extrem de încântaţi.”, a declarat terapeutul.
Diana Stănculeanu a mărturisit că ea însăşi este în această situaţie în condiţiile în care a explicat de-a lungul timpului efectele nocive ale utilizării tehnologiei şi a încercat să responsabilizeze părinţii “să nu-şi lase copiii, fiinţe digitale, să se afunde foarte mult în această lume şi să-i ţină contectaţi în relaţii directe şi nemediate.”
Ea descoperă că şi aceste meserii înalt impactate de contactul uman direct pot fi realizate cu ajutorul tehnologiei. “Poate nu la fel de frumos, de perfect sau de nuanţat, dar într-o manieră perfectibilă cu siguranţă.”
Diana Stănculeanu a amintit că “natura umană este construită pentru apropiere şi contact fizic direct, au fost ingrediente esenţiale pentru supravieţuirea noastră ca specie.”
Copiii sunt foarte mult online în această perioadă, lucru care nu este nociv pe termen scurt, însă pe termen mediu şi lung poate deveni.
Psihologul a vorbit despre impactul neurologic al ecranelor mici şi despre faptul că trebuie să fim atenţi asupra altor lucruri pe care le putem face în afara ecranelor.
Liana Stanciu a vorbit cu Diana Stănculeanu despre Asistentul Thrive, cel mai bun prieten virtual, care ne ajută în această perioadă. “Marele rol este că într-o explozie de informaţii despre stil de viată sănătos, decizii personale corecte, echlibru viaţă personală-profesională pe care ar trebui să le filtrăm, iată vine altceva şi face asta.”, a spus Diana Stănculeanu.
Acest asistent oferă sub forma unor micropaşi nişte sugestii care prin simplitatea lor sunt aproape imposibil să nu fie respectate. “Dă acest micropas în forma unui comportament concret ale cărui beneficii ajung să le văd suficient de repede încât să îmi vină să îl fac şi a doua oară.”, a declarat psihologul despre Asistentul Thrive, cu care puteţi vorbi pe pagina de Facebook Thrive Global România.