Magic News

Un nou week-end fantastic la Teatrul Nottara

Teatrul Nottara vă invită la cel de-al șaselea week-end al proiectului „Cei trei fantastici”, o întâlnire cu totul specială între artiști și spectatori, în contextul crizei provocate de noul coronavirus.

 Întâlnirea își propune să anuleze distanțele și să creeze senzația de comunicare directă, atât de necesară în această perioadă complicată.

Artiștii Teatrului Nottara „vor merge” online acasă la spectatori și vor sta de vorbă liniștit despre teatru, despre viață, despre lucruri care ne interesează astăzi pe toți, vor putea să se descopere reciproc și să se cunoască, altfel decât în sala de teatru.

La acest sfârșit de săptămână, protagoniștii sunt: Cerasela Iosifescu (vineri,      22 mai), Cristina Stoica Ivanciuc (sâmbătă, 23 mai) și Alexandru Jitea (duminică, 24 mai).

Vulcanică, energică, pasională, Cerasela Iosifescu este o actriță de profunzime, dorința de a-și înțelege personajele în cele mai subtile fațete fiind, în același timp, curiozitatea descoperirii de sine. Este în familia Teatrului Nottara încă de la absolvirea facultății, când a jucat în Regele moare, în regia lui Dominic Dembinski, alături de     Dana Dogaru şi Alexandru Repan. 

Cristina Stoica Ivanciuc, asemenea personajului Maro, pe care îl interpretează în comedia Thailanda, în regia lui Alexandru Jitea, este plină de imaginație, de dorința de a potența frumosul și binele din oameni și din tot ceea ce ne înconjoară. Pentru Cristina, teatrul este locul în care poți să trăiești lipsit de constrângeri și de temeri.  

Alexandru Jitea este actor, regizor și, nu în ultimul rând, profesor la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale din Bucureşti, un adevărat mentor pentru mulți actori. În Teatrul Nottara, mulți îl numesc „Profesorul", fiindu-i recunoscută vocația de pedagog, o calitate rară în zilele noastre.        

Fiecare dintre cei trei actori vă provoacă la o întâlnire online, pentru o discuție liberă despre povești din spatele cortinei. În spatele fiecărui spectacol pe care îl vedeți pe scenă, există un alt spectacol, al întâmplărilor din culise, al momentelor neprevăzute, neașteptate, cărora actorii și colegii de la tehnic trebuie să le găsească soluții pe loc. 

 Cei „trei spectatori fantastici” vor putea intra în dialog cu actorul preferat de la ora 19.00, prin intermediul aplicației ZOOM ce poate fi descărcată gratuit pe telefon, tabletă sau laptop. Întâlnirea va dura aproximativ 40 de minute, timp în care cei trei spectatori vor putea vorbi cu actorul preferat despre teatru și culisele lui, despre problemele din jur, vor râde și vor încerca să se deconecteze împreună de la atmosfera de panică din jur. Întâlnirea își propune să anuleze distanțele și să creeze senzația de comunicare directă, atât de necesară în această perioadă complicată.

Cei trei spectatori vor fi aleși într-un mod inedit: actorul care urmează să intre în dialog cu spectatorii săi „fantastici” va adresa o întrebare pe pagina de Facebook a teatrului, spectatorii sunt invitați să lase un comentariu, iar aceia care au dat cele mai interesante răspunsuri vor fi „cei trei spectatori fantastici”, care vor intra apoi în direct cu actorul preferat.

În urma acestor întâlniri „fantastice” se va realiza un montaj cu cele mai interesante dialoguri, care va fi postat pe pagina de facebook a Teatrului Nottara, pentru ca atmosfera bună să ajungă la cât mai mulți dintre spectatori.