Pe 22 iulie, în ziua în care actorul ar fi împlinit 69 de ani, tânăra în vârstă de 30 de ani, actriţă la rândul ei, a anunţat o serie de donaţii către organizaţiile care îi sprijină pe oamenii fără adăpost.
“Astăzi, tata ar fi aniversat 69 de ani, așa că, pentru a-i onora memoria și vârsta pe care ar fi împlinit-o, voi dona 69,69 de dolari la cât mai multe adăposturi posibile”, a scris Zelda.
„Vă puteți alătura și voi dacă vreți, însă indiferent de ce veți face, vă doresc tuturor cel puțin un hohot de râs, plin de dragoste, de ziua tatălui meu”.
Încă din anii 90, Robin Williams a susţinut organizaţiile care îi ajută pe oamenii fără adăpost, ţinând pentru Comic Relief USA un discurs puternic: “Cel mai important nu este să ştim câţi oameni nu au un domiciliu stabil, ci cum să-i ajutăm. Trebuie să le asigurăm servicii sociale complete pentru a-i ajuta să ducă o viaţă demnă şi productivă.”
Şi actorul Pierce Brosnan a ţinut să îl onoreze pe celebrul actor, publicând o fotografie alb-negru cu Robin, împreună cu care a lucrat la “Doamna Doubtfire”. “Îmi lipseşti, Robin, în această zi în care ai fi împlinit 69 de ani”, a scris interpretul lui James Bond.
Actorul Robin Williams s-a născut pe 21 iulie 1951. El a fost nominalizat de patru ori la Premii Oscar, câștigând unul pentru rolul din “Good Will Hunting”.
Actorul s-a sinucis în august 2014, la vârsta de 63 de ani, după lupta cu o maladie nediagnosticată – o formă de demenţă numită boala difuză cu corpi Lewy.
Susan Schneider, soţia lui, a povestit drama trăită de actor în ultima parte a vieţii lui:
„Aceasta este o poveste personală, tragică, tristă şi sfâşietoare, dar ştiu că împărtăşind aceste informaţii cu voi veţi putea face o diferenţă în viaţa celorlalţi. După cum probabil ştiţi, soţul meu Robin Williams a avut puţin cunoscuta, dar mortala boală difuză cu corpi Lewy (Lewy body disease, LBD). S-a sinucis în 2014, la sfârşitul unei persecuţii intense, confuze şi relativ rapide provocate de simptomele şi patologia acestei boli. Nu a fost singur în această experienţă traumatică, aproape 1,5 milioane de persoane din toată lumea se confruntă cu această boală neurologică“, scria Susan Schneider, soţia lui.
„Robin îşi pierdea minţile şi era conştient de acest lucru. Vă puteţi imagina durerea pe care a simţit-o asistând la propria dezintegrare? Şi nici măcar nu ştia de ce, nu înţelegea. Nici el şi nici nimeni altcineva nu putea opri acest lucru – nicio cantitate de inteligenţă sau de dragostea nu putea pune piedică acestei boli“, mărturisea Schneider.