Tendințe culinare în 2021

Pandemia a influențat major obiceiurile de consum mondial pe plan gastronomic. Și în Noul An, rămân la putere cămara proprie, renunțarea la carne, fuziunea nebănuită, dar apar noi vedete legumicole.

Restaurantul de acasă. De voie, de nevoie, am descoperit în 2020 că rețetele de acasă le pot concura pe cele de la restaurante. Și că în pauza de masă de la birou, care e tot acasă, ne putem răsfăța cu preparate bazate pe ingrediente din cămara proprie. Se mențin în tendințe pâine făcută în casă și rețetele adaptate la ce avem prin cămară, la care adăugăm o grijă sporită față de faptul că mâncarea nu trebuie aruncată și merită să ne batem capul cu modul în care folosim tot ce avem. Pentru decorare și nu numai, coaja cartofului, frunza morcovului și tulpina broccoli-ului n-ar trebui să mai ajungă la gunoi.  În 2021, ne rafinăm abilitățile de Chefi responsabili cu aprovizionarea, prepararea și reinterpretarea la domiciliu. Și diversificăm paleta de mirodenii. 

Vezi continuarea AICI