A murit Brian Travers, fondator al legendarei trupe UB40

Saxofonistul şi compozitorul UB40, Brian Travers, a încetat din viaţă la vârsta de 62 de ani, în locuinţa sa din Moseley, în apropiere de Birmingham, înconjurat de familie.

''Cu imensă tristeţe anunţăm trecerea în nefiinţă a tovarăşului, fratelui, membrului fondator al UB40 şi legendei muzicale Brian David Travers'', se arată într-un comunicat.

''Brian a murit ieri seară în urma unei îndelungate şi eroice bătălii cu cancerul. Gândurile noastre sunt alături de soţia lui Brian, Lesley, fiica sa, Lisa şi fiul său, Jamie. Suntem cu toţii devastaţi de această veste şi vă solicităm să respectaţi nevoia familiei de intimitate în acest moment'', se mai precizează în comunicat.

Travers a fondat UB40 în anul 1978, numele trupei fiind inspirat de un formular, (Unemployment Benefit, Form 40) ce trebuia completat de persoanele din Marea Britanie care solicitau ajutor de şomaj.

UB40 a vândut peste 100 de milioane de albume şi a cunoscut succesul datorită unor hit-uri precum „Red Red Wine” şi „I Got You Babe”.

Componenţa trupei a rămas aceeaşi timp de aproape 30 de ani, în 2008, Ali Campbell fiind primul care a părăsit grupul. Solistul Duncan Campbell şi-a anunţat şi el retragerea recent, fiind înlocuit cu Matt Doyle din grupul Kioko.