Magic News

Regina Letizia a Spaniei a purtat o cămaşă tradiţională ucraineană

Regina Letizia a Spaniei a apărut la Madrid într-o ţinută elegantă şi simbolică pentru a-şi exprima susţinerea faţă de poporul ucrainean.

“Vyshyvanka” este o ţinută tradiţională ucraineană, brodată, asemănătoare iei româneşti. Cămaşa cu motive este un simbol al unităţii Ucrainei, iar în folclorul ţării este un fel de talisman, care protejează de spiritele rele.

Această cămaşă tradiţională ucraineană, purtată de femeile din Ucraina, este o piesă de vestimentaţie absolut superbă. Albă, cămaşa este ornată pe piept şi pe mâneci cu motive geometrice şi a fost accesorizată cu o pereche de pantaloni negri cu croi larg, pantofi cu toc şi un brâu.

Acesta a fost modul prin care Regina Spaniei a ales să se exprime în privinţa conflictului dintre Rusia şi Ucraina. Peste 100.000 de ucraineni trăiesc în Spania, iar Regele Felipe VI a condamnat invazia, spunând că este vorba de o agresiune inacceptabilă contra unei naţiuni suverane şi independente, iar invazia reprezintă o ameninţare pentru Europa şi lumea întreagă.

Foto: Gettyimages.com