Chiar dacă nu ți-ai făcut planuri pentru vacanța de Paște cu mai multe luni înainte, așa cum se obișnuiește, poți să găsești locuri pentru toată familia și pe ultima sută de metri, cu ajutorul agențiilor de turism ce prezintă oferte pentru vacanțe last minute. În această perioadă, hotelurile și pensiunile se pregătesc inclusiv cu masa de Paște și cu activități pentru copii, iar o escapadă într-un loc superb poate fi binevenită și pentru membrii seniori ai familiei.
Iată 5 stațiuni din România unde încă mai poți găsi locuri pentru a avea parte de o vacanță de Paște magică:
Delta Dunării
Dacă îți dorești o vacanță cu peisaje sălbatice de o frumusețe rară, dar și să guști cea mai bună ciorbă de pește, făcută de lipoveni, atunci Delta Dunării este destinația ideală pentru tine și familia ta. În plus, vizita primăvăratică te va scuti de legendarele atacuri ale țânțarilor din zonă. Parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, Delta este un labirint de lacuri și canale, ce șerpuiesc prin cea mai mare suprafață compactă de stuf din lume și este una dintre zonele cu cea mai mare biodiversitate de pe planetă. Indiferent pe ce braț al Deltei ai fi cazat, îți recomand să faci o excursie în Sulina, să te plimbi pe faleză și să admiri catedrala și celelalte atracții turistice din oraș sau să admiri cum se varsă Dunărea în Marea Neagră. Copiii vor fi încântați de complexul Sacalin-Zătoane, un loc în care pot observa pelicani, lopătari, stârci albi și lebede.
Herculane
Deși e branduită precum o stațiune pentru seniori, stațiunea Băile Herculane e dovada vie că natura este mult mai impresionantă decât orice lucru construit de om. Stațiunea în paragină poate face copiii să se simtă ca într-un film misterios, în timp ce traseele de pădure sunt ușoare și pot fi făcute alături de toată familia, pentru a admira peisajele montane și pentru a vă bucura de aerul curat. În plus, izvoarele termale în aer liber, cu proprietăți tămăduitoare, pot fi atât un loc de relaxare, cât și unul de joacă. Cine are nevoie de piscine încălzite, când apa care izvorăște din creier de munte îți poate oferi o baie caldă în natură chiar și în aprilie?
Bran
Castelul Bran e un loc de legendă, pe care copiii îl știu probabil din desenele animate și din filmele cu Dracula, însă poate fi un loc de care se poate bucura toată familia. În primul rând, zona montană este superbă, chiar și fără artificii și relaxează atât ochiul, cât și sufletul. Apoi, Castelul Bran este o încântare în sine, cu poziția maiestoasă de pe vârf de deal și arhitectura medievală, ce stimulează imaginația celor mici. Ceainăria Bran este un loc versatil, care se poate transforma dintr-un restaurant neoclasic românesc într-o cafenea contemporană care găzduiește spectacole de stand-up comedy, cursuri de gătit, programe de teatru, muzică jazz și degustări de vinuri.
Viscri
Viscri este, fără doar și poate, cel mai faimos sat din România, iar vizitele Prințului Charles și activitatea Fundației Mihai Eminescu au ajutat această mică localitate să se reinventeze în ultimii ani. Dincolo de bucatele transilvănene autentice și peisajele inedite, Viscri oferă o experiență rurală autentică. Dacă ajungi aici alături de familie, vizitează Biserica Fortificată din sat și artizanii locali, care continuă să exerseze meseriile străvechi pentru deliciul publicului. Copiii vor fi fascinați de fierarii care le vor arăta cum se fac potcoave și cuie, în timp ce zidarul le va explica cum arde cărămizile și țiglele făcute manual într-un cuptor de pământ. O mică avertizare: traficul include și căruțe cu cai!
Porumbacu de Sus
Aceast sat de munte, situat la poalele vârfului Negroiu din Munții Făgărași nu e nici pe departe celebru precum Viscri, deci este foarte probabil să găsești încă locuri pentru toată familia. Iar pe malul râului Porumbacu se află un loc feeric, parcă rupt din basmele populare românești: Castelul de Lut Valea Zânelor. Căsuțele din lut cu forme suprarealiste, amplasate într-un pastel de flori, vor fascina deopotrivă atât micuții (se organizează adesea activități pentru copii) cât și membrii seniori ai familiei, care vor simți că s-au întors într-un timp în care credeau, încă, în zâne și balauri.