România a obţinut califarea în finală după 3 ani de absenţă, iar wrs s-a clasat pe locul 18 din 25, cu 64 de puncte.
Muzicienii de la Kalush Orchestra au declarat pe scena PalaOlimpico: „Vă mulţumim că sprijiniţi Ucraina! Slava Ukraini!”. Melodia scrisă înainte de război este o combinaţie între hip-hop și muzică tradițională, dar se potriveşte perfect cu situaţia actuală din Ucraina („Întotdeauna voi găsi drumul spre casă chiar și dacă toate drumurile sunt distruse”).
Trupa Kalush Orchestra a făcut o pledoarie emoţionantă pentru orașul Mariupol și pentru salvarea celor de la uzina siderurgică Azovstal, aflată de mai multe zile sub asediul forțelor ruse. „Vă rugăm să ajutați Ucraina, Mariupol. Ajutați Azovstal chiar acum!”, a transmis solistul grupului, Oleh Psiuk.
Preşedintele Volodimir Zelenski a felicitat Kalush Orchestra pentru această victorie: „Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucerește Europa”, a scris el pe Telegram. „Vom face tot ce ne stă în putință pentru a găzdui într-o zi participanții și oaspeții Eurovisionului în Mariupolul ucrainean. Liber, pașnic, reconstruit”, a adăugat el.
Republica Moldova a călătorit cu „Trenuleţul” „legănat de şine”, iar Zdob şi Zdub însoţiţi de fraţii Advahov au adus Republica Moldova pe locul al 7-lea.
Finala de la Torino a început cu o interpretare Rockin’ 1000 în istorica Piazza San Carlo din Torino, care a implicat peste 500 de muzicieni - solişti, basişti, bateri şi chitari – care au interpretat „Give Peace A Chance” a lui John Lennon.
Marea Britanie a obţinut locul al 2-lea, ea fiind reprezentată de Sam Ryder cu melodia „Space Man”. Este cea mai bună clasificare înregistrată de Regtul Unit în ultimii 20 de ani. Locul a 3-a i-a revenit Spaniei.
Prezentatorii show-ului de la Torino au fost cântăreţul britanic Mika, Laura Pausini şi Alessandro Cattelan, fost prezentator X-Factor în Italia.