În fiecare dimineață, la prânz și seara, există o mulțime de motive întemeiate pentru a fi nerăbdător și a-ți pierde controlul: trafic aglomerat, o altă coadă nesfârșită, task-uri nerezolvate de colegi sau un obiectiv ce nu se materializează „suficient de repede", respingere, dezamăgire.
Cum să te descurci cu toate acestea
Poți să simți cum înnebunești, cum îți pierzi treptat controlul și apare iritarea. Poți intra în rolul de victimă sau încerci să forțezi un rezultat. Toate acestea sunt reacții ale unor părți din ființa noastră care vor să ne protejeze, să ne țină departe de eșec, să ne ajute să ajungem la timp, să avem succes. Intenția tuturor acestor părți din noi care ne fac să ne pierdem controlul este una pozitivă, dar comportamentele pe care le determină pot să nu aibă rezultatul așteptat și să ne îngreuneze parcursul, dar mai ales să ne înstrăineze de ceilalți. Sigur, ai opțiunea să apelezi în continuare la comportamentul tuturor acestor părți de protecție din interior, însă ai și varianta în care înveți cum să transformi frustrarea în răbdare.
Din perspectiva ReGeneration, răbdarea nu înseamnă pasivitate sau resemnare, ci putere. Este puterea de a accesa energia Sinelui, adică înțelepciunea ta interioară. Să ai puterea să aștepți, să urmărești și să știi când când să acționezi este o practică eliberatoare din punct de vedere emoțional.
În metoda ReGeneration, răbdarea este privită ca o formă de compasiune, o re-acordare cu intuiția, o aliniere cu energia Sinelui și o modalitate de a-ți regăsi starea de pace interioară și de recentrare într-o lume plină de frustrare.
În cele din urmă, răbdarea nu te face incapabil să stabilești limite cu oamenii. Este doar un protector din ființa ta care crede astfel. Mai degrabă, răbdarea îți permite să folosești intuiția Sinelui pentru a obține o viziune mai largă și mai iubitoare asupra situației și pentru a determina care este modul potrivit de a acționa.
Răbdarea, un dar atunci când este dat sau primit, este un sentiment ce curge de la Sine atunci când poți citi motivele mai profunde din spatele fiecărei experiențe și poți înțelege că lipsa controlului, nerăbdarea, furia sunt doar părți care apar să te protejeze, sunt niște protectori.
Protectorii au devenit extremi în copilărie pentru că au avut de-a face cu o situație ce a provocat durere. De exemplu, ai fost pedepsit atunci când ai întârziat la școală. Protectorul devine activat în viața ta actuală, deoarece crede că același rezultat rău se va întâmpla și acum.
Cum să vorbești cu tine însuți
Poți întreba aceste părți din ființa ta ce se tem că se va întâmpla în situația actuală din viața ta. Când înveți de ce îi este frică, spune-i protectorului interior că ești de acord, că nici tu nu vrei să se întâmple asta. Acest lucru va ajută să construiți în continuare o alianță cu protectorul înainte de a continua să negociați un răspuns diferit.
Apoi explică-i protectorului că situația ta actuală este foarte diferită de cea din copilărie. Recunoaște că rolul protectorului era necesar încă din copilărie și apreciază această parte din tine pentru ceea ce a făcut pentru tine în acel moment. Apoi explica-i nerăbdării că situația actuală este diferită.
Oamenii cu care ai de-a face astăzi nu te vor răni așa cum făceau părinții tăi (sau alți oameni) atunci.
Sau, chiar dacă o fac, poți găsi o modalitate de a gestiona asta. În plus, erai sub puterea adulților când erai copil, dar acum nu ești sub puterea nimănui. Prin urmare, protectorul nu mai este necesar să-și îndeplinească rolul.
Practică prezența
Dacă vrei să înveți despre importanța răbdării în viața ta, primul loc de început este conștientizarea. Cu alte cuvinte, pe măsură ce îți parcurgi ziua și ai momente de nerăbdare față de tine sau de ceilalți, notează-le și observă ce părți din tine ies la suprafață. Lipsa răbdării este un protector. Mai precis, este un răspuns de „luptă" la o amenințare percepută. Așadar, pentru a înțelege puterea răbdării, mai întâi trebuie să înțelegeți ce declanșează în tine acel răspuns.
Primul pas în schimbare sunt, întotdeauna, conștientizarea și atenția.
Încearcă să exersezi conștientizarea de sine în acele momente în care simți cea mai mare nevoie de răbdare.
Fii atent la ceea ce apare în tine, ce părți ies la suprafață.
Observă unde simți stresul și lipsa de control la nivelul corpului.
Ascultă-ți părțile.
Chiar și simplul act de a privi înăuntru într-un moment în care te simți nerăbdător poate fi vindecător.
Folosește conștientizarea pentru a-ți menține calmul și a te centra în energia Sinelui.
Foto: Getty Images