Magic News

Vara în cinema. Cu oameni și câini, zei și minioni

Uff! A venit vara și miroase a vacanță.

Privind pe geam la vremea asta mișto, scăpați de licențe, evaluări, rapoarte și bilanțuri, nu prea ne mai vine să stăm între patru pereți, iar gândul ne fuge tot mai frecvent spre munte sau mare, la o baie de mulțime pe Rambla ori în apa azurie a Adriaticii, la un sejur odihnitor prin Bucovina sau unul de chefliu în Ibiza.

Atâta doar că imaginația noastră e tributară timpului, ce nu ne-ajunge niciodată pentru o evadare estivală îndestulătoare din cotidian, și-atunci filmele reprezintă, de obicei, cea mai sigură cale de a scăpa totuși, vremelnic, de rutina vieții de zi cu zi. În cinema, timpul nostru intră în suspensie. Captivi ai poveștilor de pe ecran, ieșim din săli cu sentimentul că, pentru noi, acesta a rămas pe loc, în vreme ce tot restul lumii a îmbătrânit cu două-trei ore. Clenciul e să reușească... nu doar să ne ademenească - că de promisiuni de toate felurile suntem, în general, sătui -, ci... să ne reseteze mental, fie ca simplă și inocentă distracție de la inflația de “fake/breaking news”, fie ca nuanțare a modului în care ne raportăm la o realitate pe care, altfel, riscăm să o judecăm poate prea superficial, exclusiv în baza reperelor care ne sunt la îndemână. Din perspectiva asta, luna iulie vine cu povești și istorii cinematografice convingătoare... din ambele categorii.

În materie de pur entertainment, nu trebuie să ai o vârstă anume ca să îți dorești să îi revezi pe minionii animatului Gru, mai ales când au de-a face cu grupul de nasoi Vicious 6, din care fac parte “super” eroi de acțiune, precum Jean ‘Clawed’ Van Damme, Dolph ‘Svengeance’ Lundgren, Lucy ‘Nunchuck’ Lawless sau Danny ‘Stronghold’ Trejo, și nici cum marele zeu Thor decide să-și trăiască “pământean” viața alături de gașca veselă a Gardienilor Galaxiei, pasând responsabilitatea mult mai serioaselor Mighty Thor (Jane Foster pe numele ei de fată) și Valkyrie.

Continuarea AICI