Tu știi cât ești de frumoasă?

Trăim, încă, sub efectul presiunii sociale care ne impune, zi de zi, standarde de frumusețe absurde.

Cu toate că facem pași către a îmbrățișa firescul trecerii timpului, când ne uităm atent la relația cu propriul corp, de cele mai multe ori experimentăm o deconectare. 

La prima vedere, am crede că sursa acestei deconectări vine din felul în care judecăm și ne judecăm, conform unor standarde care nu ne aparțin. În realitate, însă, sursa deconectării se află în alt loc. În propriul meu parcurs, fiind o femeie cu forme (oricât de slabă aș fi) și trăind o adolescență plină de nesiguranță și de bullying, pe măsură ce mă apropiu de vârsta de 40 de ani, observ, de exemplu, cum se instalează nonșalant pe sub ochi ridurile. Și aș spune că nu e deloc ușor să te simți bine în pielea ta. Iar acest „să te simți bine” nu se câștigă îmbrăcând-te cu haine de firmă sau mâncând puțin spre deloc.

Ce înseamnă, de fapt, să te simți frumoasă?

A fi relaxate în pielea noastră devine posibil atunci când schimbăm felul în care ne raportăm la noi și, nu în ultimul rând, când schimbăm modul în care ne vorbim nouă însene. De cele mai multe ori, este mult mai dificil să vindecăm propriile judecăți sau felul aspru în care ne raportăm la noi însene, decât să ne duelăm cu standardele impuse din afară. 

Cine ne poate ajuta? Și unde găsim repere? Sunt suficiente prietenele care ne spun că arătăm bine? Sau iubitul care încă se simte atras de noi?

Ce a făcut diferența pentru mine, a fost un element nou și surprinzător: propria mea energie feminină. 

Am descoperit în energia mea feminină un ghid înțelept, o femeie ancestrală care îmi indică sursa încrederii de sine și îmi insuflă acel „je ne sais quoi” care îi face pe ceilalți să întoarcă capul după tine. „Leacul” pe care ea mi l-a oferit a fost, de fapt, prima mea inițiere. Până nu ajungi să te cunoști și să te accepți, nu vei putea să te simți niciodată bine în pielea ta. Vei aloca timp, energie și bani pentru a goni după o himeră, o imagine care nu te va împlini, în ciuda oricărei „perfecțiuni”.

Secretul frumuseții și al strălucii se află în relația conștientă cu propria feminitate

În trecut, fetele tinere erau învățate să se raporteze la trupul lor ca la ceva sacru și erau adorate de privirile pline de iubire ale femeilor înțelepte din jur până se eliberau de orice inhibiție, rușine și judecată.

Prin acest proces, ele puteau să își accepte frumusețea fizică, descoperind că sunt mult mai mult decât corpurile lor. Iar ceea ce ajungea să le definească erau calitățile feminine cu care îi hrăneau pe cei din jur. Încrederea lor se clădea pe felul în care își foloseau virtuțile feminine pentru a-și construi viața. 

Aceste taine nu sunt pierdute, dar le putem accesa doar conștientizând și schimbând felul în care ne raportăm la noi. Strălucirea și frumusețea interioară înfloresc atunci când creăm un mediu propice în care putem înflori, când alocăm timp pentru noi și învățăm să explorăm mici ritualuri, în interiorul cărora ne tratăm cu blândețe și iubire.

Iar pentru toate cititoarele care îți doresc să pășească pe această cale și simt că au nevoie de ghidare și inspirație, le ofer cu toată inima acest Mini Curs gratuit de activare a energiei feminine. Veți găsi aici câteva resurse utile de conectare cu feminitatea, senzualitatea și sexualitatea, într-un mod sănătos și împlinitor.

Magic People: Ioana Ginghină

Make Life Magic, 00:37:30

Prof. univ. dr. Dumitru Borțun. Despre criza comunicării în epoca post-adevărului.

Make Life Magic, 01:03:35

Georgiana Ghiță, coach profesionist. Despre cum să ai parte de o cină de Crăciun în familia extinsă, fără certuri sau tensiuni!

Make Life Magic, 00:36:57

Antoaneta Olteanu, etnolog și profesor dr. universitar. Despre vechile credințe ale românilor, magie populară și nevoia de a înțelege un univers complicat.

Make Life Magic, 01:00:42

Foto: Getty Images